| podestylka | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Wen
Poeet p?íspivku : 11 Registration date : 30. 06. 08
| Předmět: podestylka Wed Jul 02, 2008 10:03 pm | |
| Nemate nekdo prosim zkusenost s podestylkou Asan, je to kocici podestylka do zachodu, Koupila jsem ji kvuli priteli, je alergicky na seno a na prach a hobliny mu nedelali nejlip. Je to nejaka ekologicka podestylka, ve zverimexu mi rekli, ze ji lidi kupuji potkanum, aby tolik nepachli a ze s tim nejsou zadne problemy a ze nevidi duvod, proc by ji nemohl mit krecek. vypadalo to jako srolovane papirky. jenze muj robik ten rozek z tyhle podestylky do rana rozcupoval a ted je takovej divnej - mam starch, ze ji cast sezral a ted ho tlaci brisko. | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: podestylka Fri Jul 04, 2008 9:17 pm | |
| Osobně jsem ji nezkoušela, ale podle známého, který chová roboráka, tak prý mnohem rychleji začala ta podestýlka smrdět než normální hobliny. No, snad by v tom nemělo být nic neškodného, když je to pro zvířátka. Podle mne ji jenom rozcupoval. Neboj, bude to v pohodě. | |
|
| |
Wen
| Předmět: Re: podestylka Wed Jul 09, 2008 11:06 am | |
| Byl divnej az do vecera, ale pak zase zacal zrat a od te doby je v pohode :) | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: podestylka Wed Jul 09, 2008 6:03 pm | |
| Ta to je dobře, že je OK. :) | |
|
| |
Wen
| Předmět: Re: podestylka Wed Jul 09, 2008 6:38 pm | |
| hm, a je normalni, ze zere vlastni bobecky?[/img] | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Wed Jul 09, 2008 10:04 pm | |
| Jj, je to normální. | |
|
| |
FerryTaz
Poeet p?íspivku : 33 Age : 37 Localisation : Benešov nad Ploučnicí Registration date : 13. 05. 08
| Předmět: Re: podestylka Tue Jul 29, 2008 7:58 am | |
| Zdravím, chtěl jsem se zeptat, když mám samotného džungarského křečka, který je ve výběhu sám, mám mu natrhat do hnízka papírky z toho toaletního papíru, aby si postavil hnízdo ? nebo se tohle dělá jen když čeká samička mláďátka? A pokud tedy můžu, tak jak často to měnit ? díky | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Tue Jul 29, 2008 9:47 pm | |
| Klidně můžeš. I moji samci si rádi dělají pelíšek z kapesníčků nebo z toaleťáku. :) Já měním podle potřeby. Jestli si do pelíšku křeček čůrá (někdy to dělají), tak je nutno to měnit o několikrát denně. Ale jestli ne, tak stačí každý 3-4 den. | |
|
| |
lucia
Poeet p?íspivku : 4 Registration date : 04. 03. 08
| Předmět: Re: podestylka Sun Aug 31, 2008 4:21 am | |
| Ešte k tomu Asanu- tu je link ak by si to niekto chcel prečítať. www.asan.cz | |
|
| |
terzah
Poeet p?íspivku : 105 Registration date : 16. 11. 08
| Předmět: Re: podestylka Sun Jan 18, 2009 7:26 pm | |
| ahoj ja mam taky tu podestylku Asan a myslim si že je to pro meho krecka dobre.Když měl hobliny tak se porad jenom skrabal a kousal.Asi mu vadil ten prach.Od te doby co mam tu podestylku Asan tak je v pohodě.V obchodě kde jsem si koupila džungaraka ho meli v akvarku s touhle podestylkou.tak jsem to take zkusila.Doporučuji ahoj terka | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Sun Jan 18, 2009 7:52 pm | |
| Asan je pro někoho dobrý, no už jsem slyšela, že u některých křečků a potkanů způsobuje alergie - hlavně na kůži. Takže je nutné předem vyzkoušet, jestli nebude mít na něj křeček alergickou reakci. | |
|
| |
IRISOS
Poeet p?íspivku : 13 Age : 29 Localisation : Luhačovice Registration date : 08. 07. 08
| Předmět: Re: podestylka Thu Apr 30, 2009 10:26 pm | |
| zdravím. Chci se zeptat, jestli není lepší granulová podestýlka(viděl jsem ve zverimexu)pro hlodavce než normální hobliny, popř. jaký je v tom rozdíl? díky za odpověď | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Fri May 01, 2009 11:02 pm | |
| Podle toho jaké granule? A pro jaký druh křečka? | |
|
| |
Elizabetka
Poeet p?íspivku : 27 Age : 28 Registration date : 23. 08. 09
| Předmět: Re: podestylka Thu Sep 24, 2009 8:39 pm | |
| Ahoj.Chci se zeptat ještě ohledně toho pelíšku z kapesníčků...já to křečkům měním 1 týdně(i s pilinama)...nevadí když po tak dlouhé době??Díky=) | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Fri Sep 25, 2009 11:22 am | |
| Ahoj, jestli si křeček do nich přímo nečůrá, tak to nevadí. | |
|
| |
terzah
Poeet p?íspivku : 105 Registration date : 16. 11. 08
| Předmět: Re: podestylka Sat Oct 10, 2009 1:12 pm | |
| ahoj muze byt ta podestylka asan i pro alergiky? | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Sat Oct 10, 2009 8:42 pm | |
| Měla by být, ale osobně s ní nemám vůbec zkušenosti. | |
|
| |
BibuleHG
Poeet p?íspivku : 1 Registration date : 20. 01. 13
| Předmět: PILINY Sun Jan 20, 2013 1:43 am | |
| Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak je to s těma pilinama. Koupila jsem si křečka a dala jsem mu normálně piliny. Teď jsem se dozvěděla, že je to nebezpečné a zase v některých knihách jsou piliny napsané jakože se můžou používat. Chápu, že ta knížka má nejspíš zastaralé informace. Ale zase jsem na pár stránkách četla, že piliny, které jsou přímo pro hlodavce nevadí, že jsou nějak speciálně upravené. Už tam má ty piliny, můžu je tam nechat než si koupím jinou podestýlku (do čištění) nebo to mám okamžitě vybrat?? Nebyly drahé, ale je mi líto to vyhodit. Můžu je používat aspoň do rohů??? | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: podestylka Sun Jan 20, 2013 5:19 am | |
| Ahoj, opravdu si koupila piliny nebo hobliny? Někdy se to zaměňuje. Piliny jsou dost prašné i když často výrobce tvrdí opak. Často způsobují křečíkům záněty oči. Hobliny - hlavně ty větší jsou spíš neprašné a jsou vhodnější. Ale taky je dobré si to pohledem ověřit - když se ve spodní části balíku pilin nachází dřevitý prach, tak jsou prašné. Já osobně používám podestýlku - štěpky z bukového dřeva Chipsi Extra XXL: http://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/podestylka/kura/644/a ZOO NATUR Hobliny : http://zoomixpraha.evron.cz/cz/e-shop/682397/c33459-steliva/zoo-natur-hobliny-lisovane-700gr.htmlJeště se dají taky hobliny nebo piliny tzv. "odprašnit" - přesít přes jemné síto. Pokud už máš piliny (nebo hobliny), tak vyzkoušej jejich prašnost. Samozřejmě, spotřebovat je můžeš, ale příště bych je už nekupovala nebo bych je vždy "odprašnila" čili přesela. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: podestylka | |
| |
|
| |
| podestylka | |
|