Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Jak rozeznám samce od samice

Goto down 
+3
FerryTaz
Pitynka
Karak
7 posters
Jdi na stránku : 1, 2  Next
AutorZpráva
Karak

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 03. 07. 08

Jak rozeznám samce od samice Empty
PříspěvekPředmět: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyThu Jul 03, 2008 2:04 pm

Zdravím vás, jsem zde nový a hned mám jednu otázku. Jak rozeznám samce od samice, křeček už mi druhým týdnem lítá v kleci a já nevim jakého je pohlaví. Předem děkuji za odpověď.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyFri Jul 04, 2008 9:18 pm

No, pomohla by fotečka, ale můžeš se podívat na naše další fórum, kde najdeš i fotky i nějaké odkazy k rozeznávání pohlaví.
http://www.skrecky.sk/viewtopic.php?t=474
http://www.skrecky.sk/viewtopic.php?t=972
:)
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Karak

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 03. 07. 08

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptySat Jul 05, 2008 10:39 am

Jo moc díky, tak mám samečka.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptySat Jul 05, 2008 9:49 pm

Není zač. sunny
Návrat nahoru Goto down
FerryTaz

Poeet p?íspivku : 33
Registration date : 13. 05. 08

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Aug 13, 2008 8:51 am

Zdravím, tak vše je nachystáno a už zbývá pouze poslední krok a tím je koupě křečka. Ještě bych se chtěl ale zeptat, chtěl bych samečka... Myslíte, že bych mohl přijít do obchodu a říci přímo, že chci samce ? Myslíte, že mi ti prodavači vyhoví a budou ho v tom hejně hledat ? Nebo to mam radši nechat osudu, abych nevypadal jako blazen ? Přece když chcete rozšířit chov, tak jdete a řeknete. že chcete třeba samce, aby Vám doma mohl oplodnit samičku, ne ? Díky za rady
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Aug 13, 2008 8:29 pm

Ahoj, samozřejmě, klidně si řekni, že chceš samečka. v obchodech jsou tam od toho, aby ti vyhověli. No, jen je otázkou, jestli ten prodavač bude umět rozeznat pohlaví. king
Návrat nahoru Goto down
xSalWeTx

Poeet p?íspivku : 4
Registration date : 19. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 2:18 pm

Dobrý den chtel bych se zeptat jestli se spáři křečci bratr a sestra myslím že je to bratr a sestra protože je tam meli ve stejne kleci 6 (ve zverimexu)......
Děkuji za odpověd..xSalWeTx[/b][/i][/u]
Návrat nahoru Goto down
FerryTaz

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 2:29 pm

No zdravím, tak schválně co bys řekl ? Je jasné, že se spolu spáří, ale takové páření je naprosto proti přírodě. Nikde není doporučované pářit sourozence. Když chceš mít mladé, tak kup někde samce a v jiném obchodě kup samičku. Je v tom menší riziko, že by to byli sourozenci. Dle mého názoru by ses o to neměl ani radši pokoušet a radši je oddělit.
Návrat nahoru Goto down
xSalWeTx

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 3:57 pm

¨Dobrý den..
Mám asi toho bratra a sestru ale 1 je větší a 1 je menší a pořát jsou u sebe a kdyz jsou u sebe a chci vzít toho většího tak křičí a ten menší nic... Co to prosím vás znamená ?
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 4:22 pm

xSalWeTx, znamená to to, že bojují o své teritorium a jestli je budeš držet spolu, tak se ti dříve nebo později dokoušou, nebo dokonce je možné, že jeden druhého zabije. A jestli to jsou sourozenci různého pohlaví, tak je zde nebezpečí, že se spáří. Okamžitě je rozděl! To je jediná rada, kterou ti můžu dát.
Návrat nahoru Goto down
xSalWeTx

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 4:41 pm

Takže říkate že je mám radeji oddělít ale ve zverimexu je meli všechny dohromady
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 4:53 pm

Oni je měli dohromady proto, že asi těžko by pro každého křečka měli terárium. A když jsou mladí, tak se ještě občas snesou, ale když začnou dospívat, tak začnou boje. Rozhodně je odděl.
Návrat nahoru Goto down
xSalWeTx

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Aug 19, 2008 7:17 pm

A ještě je normální že mi křeček naleze na ruku ale potom kouše nevíte náhodou čím to je ??
Návrat nahoru Goto down
FerryTaz

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Aug 20, 2008 9:57 am

To tě ochutnává, aby zjistil, že nejsi k jídlu ... Ochutná tvou chuť a pak už si příště třeba nekousne. Také to může být tím, že ti prsty voní nějakou křeččí dobrotou ... než ho budeš brát na ruku, tak si opláchni ruce. Dále jde také o to zda je už křeček ochočený. Zda ti naleze na ruku bez jídla, tak je ochočený už dobře. Ale pokud máš křečka jen chvíli, tak se třeba ještě bojí a chce ti z ruky utéct, proto tě kouše, protože se cítí ohrožen. Ale to je úplně jiné téma. Najdi si téma ochočení křečka, nebo tak nějak. Zatím
Návrat nahoru Goto down
opice

Poeet p?íspivku : 7
Registration date : 13. 04. 09

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyMon Apr 13, 2009 8:41 pm

Ahojky.Já s kamarádkou jsme dali mého křečka(holku) a jejího křečka(kluka) do klece,aby se spářili.Kdy si toho mího křečka můžu vzít?Prosim ODEPIŠ
Návrat nahoru Goto down
opice

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyMon Apr 13, 2009 8:44 pm

jO A DALI JSME JE K SOBĚ VČERA VEČER.ZATIM PA
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyMon Apr 13, 2009 10:30 pm

No, není to nejlepší řešení, protože jestli bude samice agresivní, tak se můžou vzájemně pokousat.
O tom jak správně spářit křečky si přečti zde:
http://www.pitynka.estranky.cz/clanky/chov-a--rozmnozovani-krecku/jak-spravne-postupovat_-kdyz-chceme-mit-male-krecky_
Návrat nahoru Goto down
opice

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Apr 14, 2009 9:44 am

Ale já nevim kdy se spářili!Poprví,když jsme je k sobě dali,tak sameček utíkal do domečku,tak jsme mu ten domeček odebrali z klce!A pak začínal samičku očuchávat,ale jenom někdy na něj začala prskat.Jenom to!Ani se spolu neprali,prostě nic.Tak druhej den sem přišla ke kamarádce se podívat co moje samička dělá.Oni spali na sobě.A neprali se!A moje kamarádka se moc na ty křečky nekouká!Může se stát se spáří v noci?Když to jsou přece noční zvířata.A co to znamená že je samička 3-4 den má ovulaci?Mě spíš zajímá,jaký to je den?Když je to 3-4 den.A kdy teda mám odebrat samičku od samečka?Vůbec si nic nedělají!Prosim poraď!Zatim pa opice.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyTue Apr 14, 2009 10:11 pm

Právě proto se má páření provádět pod dohledem, abys věděla, kdy se spářili! A ne takhle chaoticky.To ani potom neznáš termín porodu.
Jestli jsou křečci spolu aspoň těch 14 dní, tak je reálná šance, že se už spářili. Takže nejpozději po 14 dnech je nutné dát samičku pryč.
To, že se teď neperou neznamená, že když samice porodí, tak nebude na samce agresivní. Samička musí být už před porodem sama!
Ovulaci má samička tehdy, když je schopná se pářit.
To já nemůžu vědět, který den má tvá samička ovulaci. To si musíš ověřit sama.
Návrat nahoru Goto down
opice

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Apr 15, 2009 8:18 am

Aha.Moje kamarádka mi už toho křečka chtěla přinést dneska.A to už jsou 3 dny že jsou spolu.Tak že ještě 11 dní musej být spolu.Tak díky za radu.Zatim pa.Dištak ti dám zase vědět jo? Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Apr 15, 2009 6:47 pm

Já jsem napsala, když jsou křečci spolu aspoň 14 dní, tak je reálná šance, že se už spářili.
Ale to neznamená, že je máš spolu nechat těch 14 dní. Jestli se už spářili teď, tak samice může být už agresivní. Je nutné křečky dobře hlídat, aby se náhodou nepoprali.
Návrat nahoru Goto down
opice

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Apr 15, 2009 8:37 pm

Bohužel jsme je už podebrali.Ale předtim se neprali!Prostě nic!A jak poznám že je samička těhotná?
Sem to blbě napsala!Samičku už jsme dali pryč!Tym myslim jako pryč od samečka.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyWed Apr 15, 2009 9:29 pm

Prosím nepiš barevně - nebudu to neustále po tobě opravovat!

A to, že je těhotná poznáš jenom pár dní před porodem, když se ji budou rozšiřovat boky. Tehdy je vyčisti klec a dej ji hodně papírových ubrousků, aby si udělala hnízdo. jak se máš o ni starat najdeš zde: http://www.pitynka.estranky.cz/clanky/chov-a--rozmnozovani-krecku/pece-o-brezi-samicku
Návrat nahoru Goto down
opice

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyThu Apr 16, 2009 7:48 am

Jo.Díky moc.A nemůže potratit třeba?Může se to stát?Zatim pa opice
Návrat nahoru Goto down
terzah

terzah

Poeet p?íspivku : 105
Registration date : 16. 11. 08

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice EmptyThu Apr 16, 2009 10:19 am

jak poznam ze ma moje krecice ovulaci?
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Jak rozeznám samce od samice   Jak rozeznám samce od samice Empty

Návrat nahoru Goto down

Jak rozeznám samce od samice
Strana 1 z 2Jdi na stránku : 1, 2  Next
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Rozmnožování křečků-
Přejdi na: