Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Ochočení křečka

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
mucha

Poeet p?íspivku : 4
Registration date : 04. 07. 08

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyFri Jul 04, 2008 6:58 pm

Už mám škrečka sýrskeho 0,6 roka a snažím sa ho skrotiť a stále je rovnaký...
prosím Pity pomôž,čo mám robiť.Na neho nič nefunguje,skúšala som všetko čo tu bolo napísanéA teraz ked je taký starý,mám z neho strach lebo ma veľmií hryzie.
dakujem o urýchlenú odpoved
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyFri Jul 04, 2008 9:24 pm

Ahoj, asi najskor bude mať takú povahu. Niekedy sa to stáva, že škrečok hryzie a nedá sa ochočiť. Sad A kedy hryzie? Pri akej príležitosti? Jedine skúsiť skutočne s ochočovánim od začiatku. Nechaj ho v kľude deň- dva a skús ho znova lákať na nejakú dobrotu.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
mucha

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyMon Jul 07, 2008 2:28 pm

Môj škrečok je taky stale ma takú povahu ,nevenovala som sa mu dosť a po čase vyrastol teraz je veľký má veľmi veľké zuby ateraz ked si nezvykol na ludí je trochu voči mne agresivny.V poslednom čase sa to zlepšilo ,povedala by som že problem je vo mne ,bojím sa ho .Pretože ešte pred mesiacom akoby mi ukazoval kto je tu pán,ukazoval mi jeho silu a aj mi uk. jeho veľké zuby.Ale teraz už to nerobí už sa ma nesnaží ani pohrísť.Moja sestra za ním chodí a trochu sa sním hrá.Ale aj tak má stále ten pud pohrýzť ma. Najhoršie je to ked mu vimieňam piliny.Bol aj čas ked bol tak velmi agresívny že som ho chcela dať do chovatelských.No už to také nieje.Jesť a piť mu dávam ked tvrdo spí ale v poslednom týždni mu dávam jesť z ruky a stále sa to zlepšuje. Je to môj veľký miláčik.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyMon Jul 07, 2008 7:49 pm

Som rada, že si ho nedala do zverimexu, lebo niekedy zvieratko nemôže za to, akú má povahu. Možno niektorí z jeho rodičov bol tiež agresívny, ale je možné, že ako miminko bol od svojich súrodencov odstrkovaný. U teba sa má iste dobre a prežije šťastný život. sunny Vo zverimexe by ho taký určite nečakal. pale
Ale snáď je to na dobrej ceste a škrečok si nájde k tebe dôveru. sunny
Návrat nahoru Goto down
mucha

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyTue Jul 08, 2008 11:24 am

A ešte sa ťa chcem opítať ako často sa mám venovať mojim škrečkom,pretože neviem kedy ich opťažujem a kedy nie.Väčšinu dňa spia.
Návrat nahoru Goto down
mucha

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyTue Jul 08, 2008 11:27 am

Pretože ked ich často budím skracuje im to život.To mi povedala kamarátka.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyTue Jul 08, 2008 3:13 pm

Škrečok sa dá naučiť, že sa bude budiť aj popoludní. Ale nie násilne.Skús na neho najskor volať a potom zaškrabkať na domček . Keď vykukne von, tak ho skús prilákať na nejakú dobrotu a potom sa s ním trochu pohraj. Takto to musíš robiť každý deň približne v rovnakú hodinu a škrečok si potom na to zvykne a bude sa sám budiť. queen
Návrat nahoru Goto down
IRISOS

Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 08. 07. 08

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyWed Jul 09, 2008 12:03 am

Ahoj Pitynko.Mohla by jsi mi prosim pomoct?mam křečka uz asi pul roku a jak jsem cetl v brozurkach o duvere jak tam jsou nejake body tak jsem uz zvladl ze se krecek necha pri jidle hladit a nedela mu problem kdyz ji a ja mam vedle neho v kleci polozenou ruku, dokonce si bere jidlo z ruky a ji me v ruce a pritom vubec nekouse,nepiska,nekrici proste nic.myslim ze tyto body jsou bezproblemu ale porad si myslim ze mi na 100%neduveruje protoze mi v kleci nevleze do ruky.pls odepis jestli se to da nejak resit nebo jestli kdyz budu davat na ruku pamlsky jestli ho tam nejak prilakam.diky za odpoved. mas moc hezky web.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka EmptyWed Jul 09, 2008 2:26 am

Ahoj, myslím, že to, že křeček nekouše, nepiští a bere si pamlsky z ruky je skvělé. sunny

A máš křečíka džungarského nebo křečka syrského?

Teď je důležité se pokusit nalákat ho na ruku. Takže dej si nějaký pamlsek, kterému neodolá na dlaň tak, aby na ni musel křeček vylézt. Je důležité si to takhle pár krát vyzkoušet, aby křeček získal odvahu a zjistil, že když bude na ruce, tak se mu nic nestane.
Jestli už bez problémů bude na dlaň lézt, tak dej dlaň ke dvířkám klece a na ruku pamlsek. Musíš ho naučit, aby takto sám šel z klece na ruku.
Když bude na ruce, tak druhou rukou ho ze shora přiklopíš a opatrně ho můžeš přenést např. nad postel. Začátečníků taky radím, když křeček ještě není zvyklý na manipulaci, aby po tom, co ho vyndají z klece, raději šli pomalu do podřepu, protože, jestli jim křeček z rukou vyklouzne a spadne na zem, tak nebude padal z velké výšky (pády z velké výšky můžou být pro křečka někdy smrtelné).
Když to zvládneš, tak ho nech, aby si po tobě poběhal, nebo po posteli. Jen ho musíš dobře hlídat, aby někam nezalezl.
Jen skutečně pozor, nedělej prudké pohyby, ale hlavně musíš jednat s jistotou. Nesmíš se bát, protože to křeček vycítí a hned bude mít navrch.
Snad ti to pomůže a potom dej vědět, jaké děláte pokroky.
queen
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Ochočení křečka Empty
PříspěvekPředmět: Re: Ochočení křečka   Ochočení křečka Empty

Návrat nahoru Goto down

Ochočení křečka
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru