| Živočišná potrava křečků | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
FerryTaz
Poeet p?íspivku : 33 Age : 37 Localisation : Benešov nad Ploučnicí Registration date : 13. 05. 08
| Předmět: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 5:01 pm | |
| Ahoj, zakládám toto téma, které by mohlo pokrýt veškerou živočišnou potravu křečků. Od moučných červů až po kobylky a co já vím ještě. A rovnou jsem se chtěl zeptat - to, že jsou křečci všežravci víme všichni, ale co jim dáti můžeme a co ne, toť otázka. A já se ptám, myslíte, že křeček může žížaly ? Nechce se mi kupovat moučny červy, tak zda můžu nasbírat po dešti pár žížal ? | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 8:43 pm | |
| No, žížaly by křečci mohli, ale je důležité je hledat tam, kde nebyla půda chemicky ošetřena. | |
|
| |
Darkmon
Poeet p?íspivku : 9 Registration date : 15. 08. 08
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 8:52 pm | |
| Pitynka sory ze tu pisem ale napis mi na ICQ potrebujem daco vediet o mojom skreckovy ze ci mozem amt dzungarka zo syrskym alebo zlatym a takci sa oplati mat dvoch dzungarkov vo vecej klietke a tak | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 8:57 pm | |
| | |
|
| |
Darkmon
Poeet p?íspivku : 9 Registration date : 15. 08. 08
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 9:06 pm | |
| | |
|
| |
FerryTaz
Poeet p?íspivku : 33 Age : 37 Localisation : Benešov nad Ploučnicí Registration date : 13. 05. 08
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 9:11 pm | |
| Příjde mi to totiž lepší než mouční červi. Neboť určitě každý zná časté problémy s nimi. Na pár jsem minule narazil v rýži, pak když jsem dělal krupicovou kaši tak v krupičce byli ty mršky taky. Joo, pro křečka je to chuťovka, ale bojím se že mi i z pořádně zajištěné misky či sklenice utečou a budou dělat neplechu. Žižaly mi příjdou v poho. Navíc je můžu taky naházet do sklenice s hlínou a trošku je chovat :) . Ještě bych měl ale dotaz na dávkování. V knížce náš křeček píšou, že by měl nebo mohl dostávat křeček 1-2 kusy moučných červů denně. Co ty žížaly ? Jednu menší denně ? Nebo jednu až dvě do týdne ? Díky za rady ... | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 9:13 pm | |
| Pozor, jen potom ty žížaly musíš od hlíny umýt. A dávkování - já by dala tak jednu žížalu do týdne. Více už ne. | |
|
| |
FerryTaz
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 9:18 pm | |
| Samozřejmě, že je umyji. Takže pouze jednu do týdne. A to mu tedy s bílkovinami vystačí ? Nebo ještě sem tam proložit moučným červem ? Je to vůbec pravdivé? To co mi píšou v té knížce ? Jednoho až dva denně ? | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Aug 15, 2008 9:23 pm | |
| Bílkoviny získávají i z běžného krmiva, kde je jistý podíl živočišných bílkovin. A jistě mu sem tam dáš i nějaké vařené vajíčko, tvaroh atd.
Dávat denně červy se mi zdá moc. Hlavně červi mají dost tuhý "obal", takže na trávení jsou náročnější. | |
|
| |
Kaali
Poeet p?íspivku : 5 Registration date : 02. 01. 09
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Mon Jan 12, 2009 9:13 pm | |
| Můj křeček má rád takové ty sušené rybky pro želvy, bude to znít možná trošku až moc starostlivě, ale neuškodí mu nějak, že? | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Mon Jan 12, 2009 10:11 pm | |
| Neboj, neuškodí. Moji křečci je taky mají rádi. :) | |
|
| |
tynahlina
Poeet p?íspivku : 17 Registration date : 09. 01. 10
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Thu Jul 08, 2010 8:04 pm | |
| Ahojky, když křeček omylem sežere mouchu nebo komára nebo jiný menší hmyz, může se mu něco stát? A ještě něco: Může křeček jíst kobylky nebo saranče? Jestli ano tak prosím připsat dávkování. Moc děkuji | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Jul 09, 2010 1:01 am | |
| Ahojky, nic se nestane, ale zrovna mouchy bych jim vůbec nedávala - kdo ví na čem před tím seděly. :) Kobylky křeček může i saranče - stačí jim je dávat jako ostatní bílkoviny maximálně tak 2x do týdne jednu kobylku :) | |
|
| |
tynahlina
Poeet p?íspivku : 17 Registration date : 09. 01. 10
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků Fri Jul 09, 2010 7:01 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Živočišná potrava křečků | |
| |
|