| Slepené očičko | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Lary
Poeet p?íspivku : 13 Registration date : 07. 02. 09
| Předmět: Slepené očičko Sat Feb 14, 2009 12:26 pm | |
| Můj křeček, když se vzbudí, tak má zalepené oko, ale potom to je dobré. Nevíte, co by to mohlo být? Mám s tím zajít k veterináři? | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Slepené očičko Sat Feb 14, 2009 11:31 pm | |
| | |
|
| |
terzah
Poeet p?íspivku : 105 Registration date : 16. 11. 08
| Předmět: Re: Slepené očičko Tue Aug 25, 2009 5:13 pm | |
| ahoj moje kamoška nema net a chtela abych se zeptala na tehle poradne:jeji krecek ma vzdy i kdyz je vzhuru jakoby zalepene leve ocicko ma ho porad zavrene ale nevypada ze by ho mel natekle proste ma otevrene jenom to prave ocko,tak nevim co s nim je,pls poradte.......-toho krecka ma od 24.8.09 od vcerejska a je to syrsky krecek | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Slepené očičko Tue Aug 25, 2009 7:22 pm | |
| Ahoj. Doporučuji, aby do toho očička kapala alespoň 2x denně oční borovou vodu, nebo kapky Ophthalmo septonex. Možná tam má nějaký zánět - kapky by ale měly pomoct. Jestli ne, tak ji doporuč návštěvu veterináře, aby předepsal silnější kapky s antibiotiky. | |
|
| |
terzah
| Předmět: Re: Slepené očičko Wed Apr 14, 2010 4:29 pm | |
| Ahoj, tentokrat muj krecek se vcera vzbudil a mel jakoby slepene oko a kdyz se ho pokousel otevrit tak ho mel takove mokre ale otevrel ho jen malinko....vecer zase vylezl ven z domku a mel to oko docela otevrene a takove vlhke jak predtim a kolem toho ocicka jako by malinko olysala mista ale jen lehce a tak nevim co to muze byt...jestli do toho ocicka mam kapnout borovou vodu..nwm..a taky jsem mu jeste do oci nikdy nekapala a co kdyz mu to kapnu spatne nebo se netrefim..mohlo by to nejak uskodit? pls poradte co mam delat | |
|
| |
terzah
| Předmět: Re: Slepené očičko Wed Apr 14, 2010 4:33 pm | |
| taky me jeste napadlo ...jsem trochu nachlazena a mluvim na nej a beru ho do ruk..mohla jsem ho treba nejak nakazit? a nebo mohl treba chytit pruvan? | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Slepené očičko Thu Apr 15, 2010 12:03 am | |
| Oční borovou vodu mu můžeš do očka kápnout. Když to půjde vedle, nic se nestane. Ale snad se trefíš na správné místo. To jeslti křeček chytil průvan já netuším. máš ho na takovém místě? Od tebe by se křeček mohl nakazit, ale to by mu i teklo z nosu, případně by pšíkal.
Jak je křeček starý? Záněty očí, bývají častější ve vyšším věku křečka, nebo když má oslabenou imunitu. | |
|
| |
terzah
| Předmět: Re: Slepené očičko Thu Apr 15, 2010 5:17 pm | |
| | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Slepené očičko Thu Apr 15, 2010 9:52 pm | |
| | |
|
| |
katka
Poeet p?íspivku : 9 Registration date : 27. 09. 10
| Předmět: Re: Slepené očičko Sat Oct 16, 2010 3:12 pm | |
| mám miminko křečka, zítra jim bude 3 týdny ale jedno z nich má permanentně asi zaepené očičko. po přečtení otázek v tomoto odkazu zkusím borovou vodu ale ještě mě napadlo, jeesli když byli miminka hodně malá, jestli mu s očičkem něco neudělala a napoškodila ho. je to možné? a je možné, že když má takovou vadu, že ho ostatní sourozenci i s maminkou nebudou brát? když si beru miminka do ruky, všechna se ke mně hrnou, jen toto jediné se krčí opodál a vypadá smutně. předem děkujiu za odpověd | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Slepené očičko Sat Oct 16, 2010 11:19 pm | |
| Není to miminko menší? Možná je to jen otázka imunity. Někdy se to stává. Každopádně oční borová voda je dobré řešení a kdyby nepomohla, tak můžeš koupit kapky Ophthlamo septonex. Kdyby tohle miminko samička zanedbávala, nebo dokonce na něj útočila, tak je to spíš znamení toho, že mimi není úplně v pořádku po zdravotní stránce. Hlavně ho hlídej a kdyby ho odstrkovali od jídla, tak se ho snaž přikrmovat. Snad to nakonec dobře dopadne a miminko bude v pořádku. A máš džungaráčky nebo sýráčky? | |
|
| |
katka
Poeet p?íspivku : 9 Registration date : 27. 09. 10
| Předmět: Re: Slepené očičko Sun Oct 17, 2010 12:18 am | |
| Mam džungaráky. a tento křeček je větší. mam čtyři - dva byli vždy větší jak ti druzí dva ale ten s očičkem je rychle dorostl ale čtvrtej, je pořád malinkej ale dokrmuju ho. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být genetické. měla jsem bráchu se ségrou a oni se mi spářili a z toho jsou tato miminka. nemůže to být genetická vada? každopádně borovou vodu budu zkoušet | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Slepené očičko Mon Oct 18, 2010 12:01 am | |
| Džungaráci jsou obecně náchylní na záněty očí, ale tohle bych opravdu tipovala na oslabenou imunitu, nebo na prašnou podestýlku. Mohla bys to očičko vyfotit, abych se na to mohla podívat? Bez fotky opravdu můžu jen hádat o co se jedná. | |
|
| |
mohamed
Poeet p?íspivku : 30 Registration date : 11. 03. 09
| Předmět: Re: Slepené očičko Fri Apr 22, 2011 7:07 pm | |
| Dobrý den mám 10 měsíčního džungaráka a má levé očičko takové slepené. Hlavně když se sbudí ho má uplně ale když je už vzhuru dele ho ma jenom kapičku pootevřené. Nevíte co stím ? A pravé očičko je uplně zdravé.
Ted mu du namazt mastičku na oči Ophthalmo Septonex mužu ?
Děkuji | |
|
| |
mohamed
| Předmět: Re: Slepené očičko Fri Apr 22, 2011 7:08 pm | |
| je to oční mast. Mám mu dávat mast nebo kapky ? A kolikrát denně ? | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: Slepené očičko Fri Apr 22, 2011 9:54 pm | |
| Ahojky, kapky by byly lepší. Kapej mu je alespoň 3x denně až do vymizení problému. | |
|
| |
Børud
Poeet p?íspivku : 39 Registration date : 31. 12. 10
| Předmět: Re: Slepené očičko Sat Apr 23, 2011 8:46 am | |
| Kapky Ophthalmo Septonex sem loni sam uzival a nejsou vubec drazdive, ani nestipou, takze by to mel krecek dobre snaset. | |
|
| |
mohamed
| Předmět: Re: Slepené očičko Mon Apr 25, 2011 11:31 pm | |
| | |
|
| |
mohamed
| Předmět: Re: Slepené očičko Mon Apr 25, 2011 11:33 pm | |
| a asi vyměním podestílku , já mu dávam hobliny - piliny pro křečky a oni to moc nedoporučujou protože mu s těch hoblin de prach a nečistota. Tak mu asi koupím kukuřičnou podestýlku. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Slepené očičko | |
| |
|
| |
| Slepené očičko | |
|