Zdravím,
jsem tu nová. Ale...
Chovám křečky už několik let,ale to, co se stalo včera nechápu...
Minulý týden v Pátek jsem si koupila dva džungárské křečky, samičku a samečka. V domnění, že konečně jednou tu svoji smečku rozšířím.
Jen tak na začátek, vlastním tři křečky džungárské a dva syrské.
O hlodavcích toho vím moře moc(teda aspon si to myslím)
K věci. Odjela jsem k příteli v neděli, dva dny po koupi křečíků, dneska jsem volala domů, ptala jsem se, jak se moje smečka má, mamka na mě s brekem mluvila do telefonu, že dva maličký umřeli, jednoho našla v misce, z které se nemohl dostat, usoudila jsem, že asi nachladl, když ho mamka , společně se strýcem maličkýho zahřívali, bohužel se to nepovedlo... Umřel:-( Ale za nekolik hodin později, mamka se strýcem objevily druhého s nožičkama do kříže a jakoby lapal po dechu, mamka říkala, že to vypadalo jako by opravdu prosil o pomoc... Ale taky umřel.
Když jsem je v Mladoboleslavském zverimexu kupovala, byly v pořádku, očička čistý, srst krásnou, a i oni byly krásní, fotky nemůžu přiložit, nestihla jsem je ani vyfotit:-(
Musím to sem někomu napsat, jak jsem psala, křečků mám dost, ale tohle je poprvé, co mi křeček umřel takhle rychle...U prvního, jak jsem psala, jsem usoudila podchlazení u druhého? Já nevím, mohlo to být steskem?
Já potřebuju, aby mi někdo zkušený pomohl tomu porozumět...
Ztrátu zvířátka prožívám víc než je asi obvyklé a tohle mě moc vzalo, dalo mi práci přesvědčit přítele , mamku a strýce o tom, že tyhle za to stojí, a že je domů chci...
Je faktem,že maličký, byly opravdu maličký, nevím přesně v kolika týdnech můžou jít od maminy, ale tyhle byly drobní,ale přesto splnovali všechno co má křeček při koupi splňovat...
Poradí mi někdo, prosím? Katka.