Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Počet mláďat

Goto down 
4 posters
AutorZpráva
Radek

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 03. 09. 09

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyThu Sep 03, 2009 11:23 pm

Ahoj Pity tvůj web je super...
Mám dotaz asi v pondělí se mojí milé Evelínce narodily nečekaně čtyři mláďata. Mám ji tak dva týdny a předpokládám že už je těhotná ze zverimexu. Četl jsem že průměrně bývá tak 6 mláďat. Je to normnální a nebo si myslíš že Evelína pár mláďat ze stresu sežrala? Ve stresu není je jí kolem čtyř měsíců, chovala se úplně normálně a v úterý k ránu jsem slyšel pískot z hnízda mrknu a tam malý jen čtyři. Terárko sem prohlídnul nikde nic. Je to normální 4 křečci? A myslíš že si mohu mláďátka nechat později ve stejné kleci? Předem děkuju. Jsem zaskočen protože s chovem malých křečíků nemám žádné zkušenosti.
Návrat nahoru Goto down
terzah

terzah

Poeet p?íspivku : 105
Registration date : 16. 11. 08

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyFri Sep 04, 2009 3:45 pm

podle me je to normalni 4 křečči ale ve stejne kleci je mit nemuzes az vyrostou protoze by se prali a nebo by treba mohli otehotnet (kdyby ti mali krecci byli treba samicky a samecci)mej je v jedne kleci asi 4-5 tydnu
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyMon Sep 07, 2009 7:59 pm

Ahoj, omlouvám se za trochu pozdní odpověď.
Díky za pochvalu.
Gratuluji k nečekanému přírůstku. :)

A jak víš, že je samičce kolem 4 měsíců? To ti řekli ve zverimexu?

4 malinké možná měla i proto, že nejspíš zabřezla se svým sourozencem. Sad Bohužel, ve zverimexu příbuzenskou plemenitbu nějak neřeší.

A tak jak napsala terzah, do 4-5 týdnů by křečci měli být u maminky a potom je nutné je rozdělit podle pohlaví .
Hodně štěstí.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Radek

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyMon Sep 07, 2009 8:20 pm

A myslíš si že mohu nechat holky spolu jako sourozence... kamarádka takhle nechala dvě sestry u sebe a žily spolu mírumilovně a neprali se... 4 měsíce jí jsou podle prodavačky ve zverimexu a myslím si že půjde o příbuzenskou plemenitbu protože když jsem jí kupoval bylo tam tak 5 křečíků a bylo mi řečeno že to jsou křečči nejspíš z jednoho vrhu... Jinak miminka rostou jako z vody každý večer měním vodu podávám čerstvé jídlo ne ovoce... hodně bílkovin jak jsem si na tvém webu přečetl. Je jim z hruba sedm až osm dní. Jinak všem děkuju za rady...
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyMon Sep 07, 2009 8:31 pm

Ahoj, no můžeš zkusit je nechat spolu, ale maximálně tak dvě holčičky. Ale to, že spolu dva křečci spolu vydrží, tak jsou to spíše výjimky. Osobně to nedoporučuji, protože většinou jeden z křečků je podřízený a trpí poměrně velkým stresem, když je dominantním křečkem šikanován.

Držím palce, ať se mimi i nadále hezky drží. :)
Návrat nahoru Goto down
Radek

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyMon Sep 07, 2009 8:39 pm

Jj díky a ještě malý dotaz... Kdy se mohou brát do rukou malí křečci? A rozeznat pohlaví jde od jakého týdne?
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat EmptyTue Sep 08, 2009 12:49 am

Malé křečíky můžeš brát do rukou kolem 14 dne.
Pohlaví se dát rozeznat poměrně brzy. Když samičky ještě nejsou pořádně osrstěné, tak můžeš na jejich bříšku vidět bradavky. To je přibližně tak kolem 8 - 10 dne.
Když jsou už plně osrstěné, tak většinou pomůže vzdálenost mezi pohlavním a análním otvorem.
Zde: http://www.pitynka.estranky.cz/stranka/rozliseni-pohlavi- :)
Návrat nahoru Goto down
SimushQa

Poeet p?íspivku : 6
Registration date : 22. 05. 10

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Ahoj uživateli.   Počet mláďat EmptySat May 22, 2010 12:26 am

4 křečci to je normální někdy se můžou narodit až 10...někomu se stane že se narodí jen 2..ale to je v pořádku, takže neměj obavy.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Počet mláďat Empty
PříspěvekPředmět: Re: Počet mláďat   Počet mláďat Empty

Návrat nahoru Goto down

Počet mláďat
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Rozmnožování křečků-
Přejdi na: