Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

pokus o pareni

Goto down 
4 posters
AutorZpráva
vilmatr

Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 19. 03. 10

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyTue Mar 23, 2010 11:38 am

mame dva krecky syrsky holku kluka zkouseli jsme je nechat sparit a ted cekame jestli se do povedlo byla bych moc rada ale nejsem si jista jestli se to povedlo jak to poznam a kdyz se to nepovede po jak dlouhe dobe to muzem zkusit znovu a jeste jsem se chtela zeptat jestli nevadi ze jeden je dlouho srsty a jeden kratkosrsty predem dekuji Laughing
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyTue Mar 23, 2010 9:08 pm

Ahoj a viděli jste jak se pářili?
To jestli samička opravdu zabřezla, poznáš podle toho, že samice v období, kdy by měla mít říji samce už odmítá a taky na něj může útočit.
Dlouhosrstý a krátkosrstý se pářit můžou, Spíš záleží na barvě křečka ne na délce srsti.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
vilmatr

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyWed Mar 24, 2010 10:18 am

Viděla jsem je a ted už ho k sobě pustit nechce(perou se) tak snad to vyjde.Chlupáček má takovou krémovou barvu a Hoblinka je spíše do zrzava mám s tim zkušenosti jen co jsem byla malá a to jsem tomu nák moc nerozuměla jenže ted se dcera rozhodla ze si pořídíme křečka tak se snažím ji stim pomoct aby se mělii co nejlépe a abyse u nás cítili dobře .Jsem ráda že je tu někdo kdo dokáže poradit.Jsou to fajn stránky děkuji V. rabbit
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyWed Mar 24, 2010 8:56 pm

Tak snad se jim to povedlo. :)
Asi tak 5 dní před předpokládaným porodem samičce vyčistěte klec, dobře ji krmte, dávejte ji dostatek bílkovin a potom už jen čekejte na narození miminek.
Přeji hodně štěstí a kdyby jste potřebovala poradit, tak se ozvěte. Ahoj Pity.
Návrat nahoru Goto down
vilmatr

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyTue Apr 27, 2010 11:22 am

ahoj tak jsem tu zase poprve se jim to nepovedlo ale vcera se namnarodila mladatka akorat nevime kolik nevim jestli ji muzu nahlidnout do boudicky abysme ji zbytecne nerusili a chtela jsem se zeptat mohu kdyz ji vezmu z boudickou prestehovat ji do nove vetsi klece dekuji
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyTue Apr 27, 2010 6:42 pm

Ahoj, moc gratuluji.

Jen teď v žádném případě už s hnízdem ani s matkou s mláďaty nemanipuluj.
Samička by mohla znervóznět a to by nebylo dobře.
Nejdřív je můžeš přestěhovat až 14 dní.
Návrat nahoru Goto down
vilmatr

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptySat May 08, 2010 10:55 pm

ahoj tak mame osm miminek je jim jedenact dni tri po tatovi ctyri po memince a jeden cerny krasne se o ne stara ale kvuli tomu nepisu kamaradka ma taky mlady je jim 20dni a pry maji jakoby lupy nebo co ptala se me ale ja tomu taky nerozumim tak prosim o radu vas ma jit ne veterinu nebo co dekuji v
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptySun May 09, 2010 6:49 pm

K miminkům moc gratuluji. :)
Kamarádka by měla pro jistotu zajít k veterináři, protože takhle na dálku těžko můžu cokoliv poradit.
Návrat nahoru Goto down
vilmatr

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyMon May 10, 2010 11:06 am

dekuji za gratulaci zpravu uz jsem vyridila chtela jsem se jeste zeptat nekde jsem cetla ze by nemela samice kdyz ma mali dostavat jablko je to pravda dekuji
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyMon May 10, 2010 5:55 pm

Bohužel, byly zaznamenány případy, kdy po podání jablka došlo u malých křečíků k hromadění tekutiny v břišní oblasti. Toto může byť způsobeno např. příliš těžkou stravou (jablka jsou pro malé křečíky moc těžká). Samozřejmě se to nemusí projevit u všech malých křečků, no lépe je neriskovat. Taky nedáváme pro jistotu ovoce kojící samici.
Návrat nahoru Goto down
vilmatr

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyMon May 10, 2010 10:27 pm

a muzu se tedy zeptat co je pro ni a maly nejlepsi k papani dekuji
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyTue May 11, 2010 8:43 pm

Krmíš je jako obvykle jen potravu obohacujeme o bílkoviny např. : netučný tvaroh, vařené vajíčko, moučné červi, vařené kuřecí maso . Matka musí mít vždy k dispozici čerstvou vodu. Stravu doplníme o čerstvou zeleninu např. salátovou okurku, brokolici, mrkev.
Návrat nahoru Goto down
Kristýna

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 23. 07. 12

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyMon Jul 23, 2012 9:45 pm

Ahoj,mám 2 křečky.Paní od které mám ty křečky mi říkala že to jsou oba kluci,ale včera jsem zjistila že jeden z nich je holka.Potřebuju vědět jestli je možné aby 2 měsíční samička čekala malý miminka.Na internetu se píše že správně musí být samičce minimálně 3 měsíce.Tak jestli to vadí.A za kolik dní asi tak nějak může rodit??Mám dát Samečka pryč od Samičky??Je možné aby se jim to páření nepovedlo a samička nebyla těhotná?Jak to poznám jestli je nebo neni??Prosím odepiš co nejdřive.Děkuju
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyWed Jul 25, 2012 12:48 am

Ahoj, samozřejmě 2 měsíční samička už zabřeznout může, ale je to dost brzy. Sad A jestli to vadí? To je jakoby rodila nedospělá dívka. Sad
Křečky je nutné co nejdřív rozdělit.
To, jestli se páření "povedlo" se pozná opravdu až pár dní před porodem, kdy si samička začne stavět hnízdo začnou se ji rozšiřovat boky.
Návrat nahoru Goto down
Kristýna

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 23. 07. 12

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyWed Jul 25, 2012 9:35 am

Já ty křečky mám u sebe už od té doby co je mám.Jekož sem myslela že to jsou kluci tk sem je tam nechala spolu až nedávno sem se divila jakto že se páří tak jsem s nimi jela druhý den do zverimexu a zeptala jsem se jestli to sou oba kluci.Paní mi řekla že ne.Že je to holka a kluk.Kolik dni trvá březost??
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptyTue Jul 31, 2012 7:45 pm

Základní info o rozmnožování najdeš zde: http://www.pitynka.estranky.cz/clanky/chov-a--rozmnozovani-krecku/
Březost tu džungaráčků trvá obvykle + - 18 dní.
Návrat nahoru Goto down
Reesinka

Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 03. 11. 12

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptySat Nov 03, 2012 5:06 pm

Ahojky... mám menší problém...Mám 2 křečky z jednoho vrhu, chtěla jsem původně teda 2 holky, ale mám pár...asi po 2 měsících sem slyšela pištění, samička piští a útočí na samce, páření žádné neproběhlo, samička se velmi dobře a agresivně brání. Teď jsou Křečkům něco přes 3 měsíce, mám je oddělené, každý má svoje akvárko. Zkoušela jsem je dát zase k sobě, zkoušela sem dá samičku k němu i obráceně, ale vždycky to skočilo strašným pištěným. Sameček by se rád pářil, ale samička je agresivní a brání se. Můžete mi říct, co s tím? Bojím se, že když zkusím samičku spářit s jiným křečkem dopadne to stejně.:/
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni EmptySat Nov 03, 2012 6:33 pm

Ahoj,
z jakého důvodu chceš vůbec pářit sourozence? Suspect
A proč vlastně chceš křečky pářit? Co s nimi potom budeš dělat? Budeš schopna jim najít nové domovy? Máš dostatek místa a terárií, abys je potom rozdělila podle pohlaví?
Pokud máš křečíky džungarské - jsi si jista, že se nejedná o hybridy? Pokud sis je koupila ve zverimexu, tak to nejspíš hybridi jsou a ty zásadně nemnožíme!
Pokud máš křečky syrské - víš, které barvy spolu křížit můžeš a které ne?
Podle toho co píšeš, zatím nemáš dostatek informací o rozmnožování křečků.
Taky je nutné dobře zvážit, jestli budeš schopna se o ně adekvátně postarat a hlavně najít jim dobré domovy, aby neskončili ve zverimexu.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

pokus o pareni Empty
PříspěvekPředmět: Re: pokus o pareni   pokus o pareni Empty

Návrat nahoru Goto down

pokus o pareni
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Rozmnožování křečků-
Přejdi na: