Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Komplikace při porodu

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
makak

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 03. 08. 10

Komplikace při porodu Empty
PříspěvekPředmět: Komplikace při porodu   Komplikace při porodu EmptyTue Aug 03, 2010 2:18 am

Dneska jsem byla ve zverimexu a viděla jsem tam křečíka pravděpodobně při velmi těžkém porodu. Ležel na boku, kus od něj leželo jedno mrtvé mládě a podle jeho vzdálenosti a krvavých stop se křečík zřejmě kus "plazil" po boku. Křečíky jsem měla naposled jako malá, tak vůbec nevím, jak to má vypadat, tak jsem jen upozornila zaměstnance, že malý má asi problémy, ale on řekl, že s tím stejně nic nenadělá a akorát odebral mrtvé mládě. Byla jsem v šoku a nevěděla, co dělat, tak jsme nakonec odjeli. Teď nemůžu spát a myslím na něj, našla jsem, že křečík má rodit v sedě jako potkan (chovám potkany), takže měl asi vážně problém, nejspíš ucpané porodní cesty. Máte s těžkým porodem nějaké zkušenosti? Myslíte, že může do zítra přežít, že bych ho tam koupila a odvezla na kliniku? U potkanů už veterináři běžně pomáhají při těžkých porodech, monitorují, vyvolávají porod, provádějí císařský řez - jaká je praxe u křečíků?
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Komplikace při porodu   Komplikace při porodu EmptyTue Aug 03, 2010 2:43 pm

Ahoj, některé zverimexy - bez komentáře. Sad
Ale každopádně, jestli by ses mohla jít na samičku podívat, tak by to bylo dobré. I když si myslím, bohužel, že jestli se v noci "něco" ještě událo, tak pracovníci zverimexu zahladí stopy. Sad
Já taky u mé křečice (džungarka) zažila takhle těžký porod - porodila jenom jedno mládě a bylo mrtvé. Samička to ale zvládla tehdy sama - naštěstí.
Nevím, jestli se jedná o sýráčku nebo u džungaračku. Taky nevíme, jak je samička stará - to může být taky dost důležité.
I u křečků je v případě "přenášení" možné udělat císařský řez. Sama jsem to naštěstí nezažila, ale kamarádka z Moskvy takhle volala veterinární pohotovost ke své samičce - nakonec vše dobře dopadlo.

Ale pro příště, kdybys viděla nějaké špatné zacházení, tak je nejlepší volat Státní veterinární správu ( a samozřejmě si podmínky nafotit jako důkaz) a podat na ně stížnost. Zverimexy jsou povinné zabezpečit nemocnému zvířeti veterinární péči - samozřejmě víme, že se tak neděje u všech.
Potom napiš co je nové. Ahoj .
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
makak

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 03. 08. 10

PříspěvekPředmět: Re: Komplikace při porodu   Komplikace při porodu EmptyWed Aug 04, 2010 1:15 pm

Tak jsem tam včera byla a křečíka už jsem neobjevila. Můžu jen doufat, že to nakonec zvládnul a byl zalezlý v nějkém domečku.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Komplikace při porodu   Komplikace při porodu EmptyThu Aug 05, 2010 6:53 pm

Doufejme, že to samička zvládla. Díky za informaci.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Komplikace při porodu   Komplikace při porodu Empty

Návrat nahoru Goto down

Komplikace při porodu
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Rozmnožování křečků-