|
| Starý křeček | |
| | Autor | Zpráva |
---|
krysa
Poeet p?íspivku : 3 Registration date : 01. 11. 10
| Předmět: Starý křeček Mon Nov 01, 2010 12:20 pm | |
| Zdravím, džungaráček (má 2 roky) byl v pátek OK ale od soboty najednu nemůže na zadní nožky. Dřív panáčkoval a poskakoval na zadních, teď spíš tak dřepí. Běhá pomaleji, ale oproti sobotě, kdy chodil a u toho se divně houpal, je to lepší (dokonce jsem ho viděl, jak se snaží šplhat po kleci).
Předpokládám, že spadl, když lezl po kleci. Od soboty taky kouše, což za ty 2 roky NIKDY neudělal. Jinak jí a pije normálně a stále se (teď s obtížemi) drápe na domeček, abych ho vzal. Myslím, že už je prostě starý a nemocný. Včera se mi navíc zdálo, že má vlhký nos. Taky spí "napůl" v domečku a napůl ven, což nikdy nedělal. Někdy je venku hlavou, jindy vystrkuje zadek, takže si myslím, že by to nemělo být tím, že by v domečku nemohl dýchat.
Chtěl bych se proto zeptat, jestli si myslíte, že se dožije Vánoc, popř. kolik dní tak odhadujete, než odejde za duhový most? Je to první křeček, tak doufám, že neumře na Vánoce.
A jak se k němu chovat? Nechat ho v kleci, nebo normálně brát jako předtím na "vycházku" s rizikem pokousání. Má docela velkou sílu, takže ze tří kousutí to jednou bylo "na krev
Díky za pomoc | |
| | | krysa
| Předmět: Re: Starý křeček Mon Nov 01, 2010 12:52 pm | |
| Aktualita: Koukal na mě, panáčkuje, tak jsem nastavil dlaň, křečík nastoupil a zakousl se do dlaně, takže mám další krvavý šrám. Myslíte, že ho mám nechat dožít a nevšímat si ho? Nebo ho jen hladit v kleci tak, aby na mě nemohl zubama? Jsem fakt bezradný | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Starý křeček Mon Nov 01, 2010 8:44 pm | |
| Ahoj, ve stáří se často stává, že křečíci ze dne na den začnou kousat. Ale to je spíš tím, že už jsou malinko více nervóznější. Potom tohle období (může to trvat i několik dnů či týdnů) přejde a opět se zklidní. Možná se už křeček necítí úplně dobře, nebo taky už dobře nevidí. Proto je dobré, dřív než si ho vezmeš na ruce, na něj mluvit, aby vědět o koho se jedná. Taky se můžeš pokusit ho vzít na ruce v rukavicích. Ale kdybys viděl, že ho to spíš obtěžuje, tak ho jenom hlaď a mluv na něj, aby zase nebyl úplně "osamělý". Křečíčka nevidím, tak nemůžu odhadnout, jak dlouho bude žít. Ale pokud začne více pospávat ( např. i uprostřed klece) a zhorší se mu dýchání, případně začne hodně slinit, tak už můžeš předpokládat, že přijde brzy konec. Někdy se jeho stav rychle zhorší. Často se stává, že dopoledne je křeček čilý a večer už přijde jeho čas. Ale bohužel, opravdu to přesně odhadnout nemůžu. Budu držet palce, aby ti ještě dlouho dělal radost. | |
| | | krysa
| Předmět: Re: Starý křeček Tue Nov 02, 2010 1:08 pm | |
| Díky, no dnes ráno kolem půl deváté odešel náš milovaný křeček za duhový most Tak jsem aspoň nechal pozdravovat | |
| | | terzah
Poeet p?íspivku : 105 Registration date : 16. 11. 08
| | | | terzah
Poeet p?íspivku : 105 Registration date : 16. 11. 08
| Předmět: Re: Starý křeček Tue Nov 02, 2010 5:41 pm | |
| a taky ten muj mel 2 roky.. | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Starý křeček Tue Nov 02, 2010 9:29 pm | |
| Ach jo,. Tak to je mi moc líto. Alespoň se dlouho netrápil. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Starý křeček | |
| |
| | | | Starý křeček | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru