|
| Čím dokrmovat křeččí miminko? | |
| | Autor | Zpráva |
---|
SIMUŠÁK
Poeet p?íspivku : 6 Registration date : 06. 03. 11
| Předmět: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sun Mar 06, 2011 1:59 am | |
| Mám 11 mláďátek (15 ti denních) křečka syrského 10 vypadá již životaschopných ale jeden je extra malinkatý vyhublý s větší hlavou, jen stěží stojí na nožkách, nebo spíše přepadává, očička zavřená, snaží se pojídat to k čemu se dostane, ale je slabounký, nevím zda ho maminka kojí, nyní sem udělala to, že těch ostatních 10 sem odstavila a toho malého chudinku sem nechala u mámy, je to správně? Čím bych toho prcka mohla přikrmovat aby se dal do pořádku? Poradí mi někdo? Díky předem za jakoukoliv radu!!! | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sun Mar 06, 2011 2:41 am | |
| Odpovím to, co jsem ti psala v SZ.
Ahojky, jako první se zeptám proč s dala miminka od mámy pryč? Vždyť je miminka ješte kojí! To opravdu nebyl dobrý nápad. A vůbec miminka by měla být u mámy minimálně do 4 týdnů. Takhle je dát pryč je opravdu nezodpovědné. Pokud je miminko slabší, tak je možné, že není v pořádku, nebo se jen nemůže dostat ke krmení. Hlavně je nutné dobře krmit matku, aby měla dostatek mléka a miminka v tomto čase přikrmovat např. netučným tvarohem, nebo kaši z ovesných vloček - stačí vločky zalít horkou vodou, nechat vystydnout a podávat. Taky se dá u veta koupit sušené kočičí mléko. Taky je dobré dávat i jiné bílkoviny. Hlavně vrať miminka zpátky a modli se, aby je matka přijala. | |
| | | SIMUŠÁK
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sun Mar 06, 2011 3:07 am | |
| Děkuji za radu dala sem je zpět (maminka je přijala v pohodě zpět je to náš miláček a není problém si miminka třeba na pomazlení půjčit a dát je zase zpět a i oni lezou na ruku už sami), jedna chovatelka mi radila že pokud je tam nějaké malé je lepší ty větší soběstačné dát pryč, aby ti slabší měli více šancí na to dostat se k mámě :-( já to brala jako pochopitelné i když mi těch odstavených je samozřejmě líto, ale na noc je dávám k mámě zpět. Jinak děkuji za radu co se týče příkrmu, s miminky křečků nemám zkušenosti, takže za každou radu sem vděčná. Ještě se zeptám zda mám třeba i přikrmovat ty mimča třeba hromadně, nebo to malé krmit samostatně třeba kapátkem a ostatní nechat být, oni papají dobře. Tak děkuju ještě jednou Simušák
| |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sun Mar 06, 2011 9:38 pm | |
| No, ano miminka, která jsou větší se můžou dát pryč ale ne ve věku 15 dní, kdy je matka ještě kojí. Prosím tě, nech všechny miminka u maminky. Nedělej takovéto experimenty - zbytečně matku i mimina stresuješ. Kvůli jednomu miminku ochudíš o výživu dalších 10? To nemá logiku. | |
| | | SIMUŠÁK
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sun Mar 06, 2011 11:06 pm | |
| jj DĚKUJU ZA RADY, MIMINKA JSOU U MAMINKY ZPĚT A TOHO HUBEŇOURKA SEM DNES ZKUSILA 3X NAKRMIT KAPKOU PROLISOVANÝCH VLOČEK S GLUKOPŮREM, ALE MOC TOHO NEVZAL :-( TAK UVIDÍME, NECHÁM TO OSUDU, JEDNOHO VĚTŠÍHO SEM I VIDĚLA ŽE TOHO PRCKA OBTĚŽOVAL, TAKŽE JE OPRAVDU MOŽNÉ ŽE BOHUŽEL NEPŘEŽIJE, ALE BUDU DOUFAT, DNES JE JIM 17DNŮ UŽ TO JE ZÁZRAK, ZE ZAČÁTKU NEBYL O TOLIK MENŠÍ ALE POTOM PROSTĚ PŘESTAL PROSPÍVAT OPROTI OSTATNÍM :-( JE MI HO OPRAVDU MOC LÍTO, ALE CO NADĚLÁM :-(, TAK DĚKUJU ZA RADU I POMOC!!! SIMUŠ | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Thu Mar 10, 2011 12:54 am | |
| Tak jak se daří malým křečkům? A co ten drobínek? | |
| | | SIMUŠÁK
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Thu Mar 10, 2011 4:03 pm | |
| Ahojky, ještě jednou děkuju za rady dnes jim je 22dnů, 2 malé si odnesla kamarádka a chovatelka do svojí chovné stanice v úterý, včera psala že se jim daří dobře (jednu světlou saténovou želvovinovou a jednu prý nyní ojedinělou Ming) další 2 černé páskované největší sem včera oddělila solo od maminky, aby bylo více mlíčka pro ty menší (takže u maminky zůstalo nyní 7mláďátek), drobínka dokrmuju rozmačkanýma měkkýma vločkama s glukopůrem, dokrmuju 4-6x denně stříkačkou ale né vstřikem, jen si to bere zní sám, moc toho sice nesní, ale chuť k jídlu má, jinak křoupe vše co najde, od úterka poprvé začal mít tendence chůze a už ho občas vidím na procházce mimo domeček :-), dnes zkoušel okusovat už i domeček, takže to vypadá že moje dokrmy se vyplatily, stále je ale poloviční než ostatní, takže ještě nechci říkat že má vyhráno, dostal jméno Štístko a doufám že mu to taky pomůže. Jedna světlá želvovinka se dnes nějakým záhadným způsobem v noci dostala z klece ven, manžel jí ráno odchytl u lednice, takže je vidět že už jsou to pěkný čísla :-).
ještě jednou děkuju za rady!!! Simušák
dají se sem nějak vložit i fotečky, že bych drobínka ukázala? | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Fri Mar 11, 2011 1:18 am | |
| Ahoj, miminka by měla jít do nových domovů s minimální váhou 45g a nejdřív ve věku 4 týdny! Proč si je dávala pryč už teď? To není moc dobré. Jsem ale ráda, že se ostatní drží a ten malý drobísek je v pořádku. Do jaké CHS odešla ty mláďátka? OT: Pokud chceš tady vložit fotky, musí být někde na netu. Je možné si je uložit na své stránky nebo například na http://imageshack.us nebo http://www.rajce.idnes.cz/ či jiné stránky, které umožňují obrázky ukládat na web. Potom na ten obrázek klikneš pravým tlačítkem a dáš Kopírovat adresu obrázku, nebo Vlastnosti, z kterých si zkopíruješ adresu. Potom adresu vložíš mezi [img][/img] . | |
| | | SIMUŠÁK
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Fri Mar 11, 2011 6:42 pm | |
| Ale je to dobré, miminka si odnesla chovatelka Betty (povídala že se znáte) a psala mi že se mají skvěle, vím že byly menší, ale stejně sem musela už nějaké mamince odebrat, kvůli těm úplně malinkým aby to dohnaly, včera sem vážila ty dvě oddělené a jedna má 36g a druhá 34g jsou to pěkný čiperky a daří se jim dobře, i jim přidávám předmočené vločky s troškou glukopuru aby měli sílu , ale zatím z domů nešly. Štístko vesele pobíhá a snaží se už i bojovat o maminčino prsíčko no a na dokrm se těší a už si o něj i dokáže říct sám, myslím že nakonec to bude ten největší mazlík ze všech a asi tuším že už se ho nevzdám, je poloviční než ostatní o to je krásnější a začíná mít už i bříšenko, takže už nepadá na hlavinku která ho převažovala a konečně nevypadá jako bába Tutovka :-). Ještě jednou děkuju za rady, jen se bojím aby mě to chovatelství nakonec nechytlo, nyní jsme jen chtěli potomka po našich miláčcích ale je v těch klíckách tak krásně živo, že až půjdou mimča z domů bude mi tu smutno :-(. Tak papa Simuš | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Fri Mar 11, 2011 11:05 pm | |
| Jj, Betty znám - u ní se budou mít dobře. :) Ale stejně si myslím, že ještě mohli zůstat u maminky. A kolik miminek si necháte? Nebo jenom jedno? Moc držím palce, ať to i ti ostatní miminečka doženou a ať jim najdete hodné majitele. Ahoj Pity. :) | |
| | | SIMUŠÁK
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sat Mar 12, 2011 12:27 am | |
| Necháme si určitě sobolího samečka je nádherný a má bílá ouška takže pro nás ojedinělí prcínek, samečci se bohužel narodili jen dva :-( (oba sobolí jeden má tmavší ouška, ten půjde jedné paní z Brna), ale to už je osud, no a uvidím co dál jak na tom bude Štístko, myslím že je to holčička, ale u ní si ještě nejsem 100% jistá je úplný drobínek (má odhadem 15g je to jako chlupaté miminko) a tak jí nechci trápit ještě zkoumáním pohlaví ale jukala sem asi je to holčička tak uvidíme jak to dopadne ale mám tušení že když jí takto zachraňuji tak že si jí asi necháme taky teda dcerka žadoní, nejraději by sme si nechaly všechny ale to nejde, máme Ferďáska a Berušku dospěláky, teď nám tu zůstane Pan Sluníčko (ale říkáme mu děda mráz protože mi ho připomíná) no a nejspíš Štístko, 3děti a 4křečci no to bude legrace hlavně při evakuaci na léto mimo domov :-). Tak díky a zatím papa Simuš | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Sat Mar 12, 2011 11:17 pm | |
| 4 křečci je ještě legrace. :) Já jich mám teď 17. :) Tak ať se vám i nadále daří a přeji hodně úspěchů v chovu křečků. Ahoj Pity. | |
| | | Atrinka
Poeet p?íspivku : 1 Registration date : 09. 05. 12
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Wed May 09, 2012 9:53 am | |
| ahoj ... mam celkem problem s mladaty krecka dzungarskeho..... kocka nam shodila akvarko ... maminka miminek utekla a tatinek s nimi zustal ...... potrebovala bych poradit jak je mam dokrmit... jelikoz nechcu aby umreli x( ... | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? Wed May 09, 2012 3:58 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Čím dokrmovat křeččí miminko? | |
| |
| | | | Čím dokrmovat křeččí miminko? | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru