Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

poraněný jazyk

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
Lenka

Lenka

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 08. 05. 10

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: poraněný jazyk   poraněný jazyk EmptyWed Apr 27, 2011 4:33 am

Prosím má někdo zkušenost čím a jak pomoci křečíkovi, který si poranil jazyk?

Křečice dostala o víkendu náhle průjem (od minulého týdne řeším u veta bouličku na jejím bříšku) a bohužel asi přestala pít a otekl jí jazyk. Včera si dokonce jazyk začala tahat packama z pusy a rozkousala si zanícenou špičku. Nepodařilo se mi s tím nic udělat. Nejprve to vypadalo, že má třeba vypadlou torbičku. U veterináře zjistili, že je to opravdu jazyk. Dnes ráno kousek jazýčku už chyběl a zaschlou krvavou špičku jí vet odstřihl, netekla z toho už krev. Nic moc dalšího mi k tomu ale neporadil. Jen že mám krmit injekční stříkačkou než začne pít a jíst sama.

Křečice je dehydratovaná a strašlivě zhubla. Od víkendu jí dávám pít injekční stříkačkou. Má chuť na jídlo, kousne do něj ale s tím zraněným jazykem asi neumí polknout, protože jí jídlo zase vypadne z pusy. Dnes jsem ji celý den dávala pít a krmila tekutou stravou, jenže je z toho stresovaná a unavená. Zkouším RodiCare Instant kašičku, mrkvové pyré atd.

Nechci ji zbytečně trápit. Vet se ale dnes tvářil, že to není tak zlé a může se to zahojit. Nemá někdo zkušenost jestli se jazyk hojí a jak rychle? Kromě jídla se nemůže kvůli tomu jazýčku sama čistit. Je chudinka zničená z toho, jak ji každý den čistím srst na bříšku teplou vodu a hadříkem a k tomu si tlapkama všude rozpatlává mast, kterou má od veta na zanícené očičko.

Prosím o radu co nejrychleji. Děkuji moc.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: Re: poraněný jazyk   poraněný jazyk EmptyWed Apr 27, 2011 11:30 pm

Ahoj, bohužel o tom slyším poprvé. Sad Je mi ji chudinky moc líto. Sad
Ale rány u křečků se hojí poměrně rychle - ale pokud je to jazýček, tak bych odhadovala, že do týdne, by to už mohlo být v pořádku.
To, že je teď unavená a stresována - bohužel to se nedá nic dělat. Papat musí. Ještě bych ti doporučila ji dělat řídkou kaši z ovesných vloček ( stačí vločky jenom zalít horkou vodou, dobře zamíchat, nechat vystydnout a podávat stříkačkou. RodiCare Instant je moc dobrý a taky ji můžeš koupit takové přesnídávky ( z masa a zeleniny) pro miminka.

Jen s tím čištěním vodou opatrně, aby ti nenastydla. Zápal plic je hodně nebezpečný.

Jak je holčička stará? Je alespoň trochu aktivní? Dostala ATB?
Kde bydlíš?
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Lenka

Lenka

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: Re: poraněný jazyk   poraněný jazyk EmptyThu Apr 28, 2011 3:18 pm

Ahoj, děkuji hrozně moc za rady a za podporu. Holčička bohužel včera někdy nad ránem usnula a už se neprobudila. Večer ješte "zkoušela" běhat, dokonce se jí zlepšilo oko, ale přestala přijímat vodu a jídlo ze stříkačky. Jezdili jsme jí celý den domů krmit. Byl jí rok a 5 měsíců a byla velmi společenský tvor. Crying or Very sad

Nevím jestli to začalo tou bouličkou na břiše. Objevila se minulý týden a od té doby šlo všechno špatně, i když nádor jí nezjistili. Měla jít na operaci tento týden, našla jsem šikovnou veterinářku na P10. ATB nedostala. Snad nedostala zápal plic, byla jsem s vodou velmi opatrná. Ale vyloučit to nemůžu, i cesta k vetovi ji mohla unavit. Až do pondělí byla i přes nemoc aktivní a zkoušela si hrát, alespoň vlézt do kolečka a reagovala na jméno. Usínala ale každou chvíli i v ruce a odhadem zhubla ze 60g na polovinu.

Ostatní džungarďáčci vypadají v pořádku ale hlídám je. Možná jim na výstavě pořídím novou kamarádku. Pokud máš tip na veterinu v Praze, budu moc vděčná.

Máš úžasný web, spousta informací mi moc pomohla. I fórum je skvělé.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: Re: poraněný jazyk   poraněný jazyk EmptyThu Apr 28, 2011 9:18 pm

Ahojky. Ach, je mi to moc moc líto. Sad Asi se nedalo nic víc dělat. Sad
V nebíčku už ji nic trápit nebude.

------------------------------------------------

Tak ty jsi taky z Prahy a chováš džungaráčky? Tak to jsem opravdu moc ráda.
Na výstavě nejspíš žádní džungaráci na prodej nebudou. Spíš sýráci. Ale je možné, že je někdo na poslední chvíli na prodej zapsal. Seznamy přihlášených křečků má kolegyně.
A budeš vystavovat? Bohužel, křečíků je teď málo a já sama je teď nevystavuji. Sad

Já chodím na veterinu zde: http://www.vet-klinika.cz/ k MVDr. Mikešové nebo MVDr. Nečasové a jsem hodně spokojena. MVDr. Mikešová nám teď na výstavě bude dělat veterinární dozor.

Když se přijdeš na výstavu podívat, tak se za mnou stav - sice nebudu mít moc času ( budu posuzovat a to je vždy na dlouho), ale ráda tě poznám. U pokladny se ptej na Vieru ( Pity) a tam už tě někdo za mnou nasměruje.

Snad budu mít malinko času, abychom si popovídali o džungaráčcích. Jsem zvědavá jaké a kolik jich chováš. :)

Co se týče fóra, tak tohle je spíš takové moje "záložní" fórum. Více chovatelů je registrováno zde: http://www.skrecky.sk/

Ahoj Pity.
Návrat nahoru Goto down
Lenka

Lenka

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: Re: poraněný jazyk   poraněný jazyk EmptyFri Apr 29, 2011 11:51 pm

Vystavovat nebudu i když jsem o tom uvažovala... ale nechci teď kluky džungaráčky stresovat. Zas tolik jich teď nemám Very Happy
Díky hrozně moc za tip na veta, určitě se bude hodit.
Na výstavu se přijdu podívat. Zkusím tě zastihnout. L
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: Re: poraněný jazyk   poraněný jazyk EmptySat Apr 30, 2011 12:29 am

Škoda, že nevystavuješ. Křečíků je přihlášeným opravdu málo. Sad

Já budu na výstavě celý den (jsem jedna z organizátorů), takže mne tam určitě zastihneš. Ahoj Pity.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

poraněný jazyk Empty
PříspěvekPředmět: Re: poraněný jazyk   poraněný jazyk Empty

Návrat nahoru Goto down

poraněný jazyk
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» jazyk

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru