Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Věk samečka na páření

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
strykoc

Poeet p?íspivku : 5
Registration date : 21. 05. 11

Věk samečka na páření Empty
PříspěvekPředmět: Věk samečka na páření   Věk samečka na páření EmptySat May 21, 2011 8:26 pm

Ahoj, chovám jednoho křečka (dnes jsem zjistil že to je samička, ale v obchodu říkali že je to samec)a má asi 9 měsíců a před 3 měsící a půl jsem si koupil samičku, protože jsem myslel, že mám samečka a chtěl jsem mladé. Jenže ony to jsou obě samičky. Dnes jsem to díky tomuhle skvělému webu zjistil. Takže jsem dost naštvany a pořád bych chtěl ty mladé. Chci se proto zeptat, kdybych koupil samečka, na jaký věk bych musel čekat, aby se mohli spářit a jestli je to moudré nebo by měli být ti dva stejného věku. O místo nejde, mám jedno terarko a dvě klece.

Díky za odpovědi
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Věk samečka na páření   Věk samečka na páření EmptySun May 22, 2011 1:37 am

Ahoj, pokud se rozhodneš mít miminka, tak sameček je schopen oplodnit samičku už kolem 2 měsíců jeho života(někdy i dříve), ale je lepší počkat když dosáhne věku aspoň 3 měsíců. Samečci jsou často plodní i ve vyšším věku. Jinak starší samička může být oplodněna i mladším samečkem - jen samička musí splňovat věk pro krytí).
Ale u samiček je to jiné. Samička může být nakryta nejdřív kolem 3 půl měsíce a první porod musí být uskutečněn do 7 měsíců jejího života. Později už může být první porod problematičtější.
Ale situace je jiná pokud by se už jednalo o druhý či třetí porod - nejpozději může být samička nakryta v jednom roce jejího života. Později už to může být pro ni nebezpečné a často už i bývá neplodná. Mezi porody musí mít pauzu minimálně dva měsíce.
Takže tvá 9 měsíční samička už ke krytí vhodná není. Ta druhá samička může mít odhadem tak 4 a půl měsíce (jestli předpokládám, že byla prodána ve věku jednoho měsíce) - tak ta by ten první porod do 7 měsíců mohla stihnout.
Ahoj Pity.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
strykoc

PříspěvekPředmět: Re: Věk samečka na páření   Věk samečka na páření EmptyMon May 23, 2011 5:24 pm

Ahoj... Děkuji moc, to jsem chtěl přesně slyšet :-)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Věk samečka na páření   Věk samečka na páření EmptyMon May 23, 2011 6:24 pm

Ahoj, rádo se stalo. Bude držet palce, ať to v budoucnu vyjde.
Jen je nutné si dobře promyslet, jestli budeš schopen pro všechny miminka najít dobrý domov. :)
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
strykoc

PříspěvekPředmět: Re: Věk samečka na páření   Věk samečka na páření EmptyTue May 24, 2011 3:51 am

No to ano, to samozřejmě. :-)
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Věk samečka na páření   Věk samečka na páření Empty

Návrat nahoru Goto down

Věk samečka na páření
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Rozmnožování křečků-