Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

zánět mozkových blan-přenos

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
bambinan

Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 14. 12. 11

zánět mozkových blan-přenos Empty
PříspěvekPředmět: zánět mozkových blan-přenos   zánět mozkových blan-přenos EmptyWed Dec 14, 2011 6:09 pm

Dobrý den,mám na vás prosbu zda byste mi poradili. Od manžela jsem dostala k narozeninám dvě mláďátka křečků syrských (přesné stáří nevím). Máme malý byt a křečci jsou v jedné místnosti s námi. Před týdnem jsem zjistila že jsem těhotná, úplně na začátku. Kamarádka mě vystrašila že na mě křečci mohou přenést jakýsi zánět mozkových blan a může to ohrozit plod. Je pravda že jim čistím klec, krmím je a beru si je do rukou. Je zde riziko že by se na mě něco přeneslo? Když si v kleci hrabou podestýlku může být přenos i kapénkovou cestou? Prý to přenáší jen úplně malý křečkové?? Máme je rádi a nechceme se jich vzdát ale mám se bát třeba čištění klece, hraní si nimi nebo to zas takové riziko není?
Hrozně moc děkuju za radu, docela se bojím. S pozdravem Eva
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

zánět mozkových blan-přenos Empty
PříspěvekPředmět: Re: zánět mozkových blan-přenos   zánět mozkových blan-přenos EmptyWed Dec 21, 2011 9:23 pm

Dobrý den, omluvám se za pozdní odpověď, ale teď se nemohu každý den dostat na net.
Přenos LCM z křečka na člověka je velmi vzácný. Já bych z toho obavu neměla.
Více informací najdete zde: http://www.skrecky.sk/viewtopic.php?t=2026&highlight=lcm
Ahoj Pity.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/

zánět mozkových blan-přenos
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Zdraví a nemoci-
Přejdi na: