Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

ochočení nového křečka džungarského

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
strawberry99

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 25. 02. 12

ochočení nového křečka džungarského Empty
PříspěvekPředmět: ochočení nového křečka džungarského   ochočení nového křečka džungarského EmptySat Feb 25, 2012 9:12 pm

Zdravím Vás,
koupil jsem si před 4mi dny křečíka. Bydlení klec vše kompletně nové. Různé druhy žrádla. Ze začátku se ani nebál a hned první den se nechal pochovat apod., bez to aniž by mě pokousal a tak od dalšího dne jsem mu dal něco dobrého ale ihned jak ochutnal dobrotu šel chutnat můj prst...... a tak to jde den za dnem od středy... ptám se jestli je to normální chování ze začátku.....a popřípadě jakou techniku ochočení zvolit.. přeci jen metoda dát si naruku kus jídla a čekat až si to veme to ona si veme ale po ochutnání jde chutnat dál...

Díky za rady
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: ochočení nového křečka džungarského   ochočení nového křečka džungarského EmptyMon Feb 27, 2012 1:50 am

Ahoj, je to poměrně normální. Hlavně se nesmíte bát, protože to křečík hned vycítí a pochopí, že když kousne, tak vy ho pustíte a bude mít od vás "klid". Samozřejmě je zapotřebí ho postupně ochočovat.
Na křečíka musíte ze začátku hodně mluvit, ať si zvykne na váš hlas. Když začne na hlas reagovat a vyleze z domečku, tak mu dejte z ruky nějaký pamlsek. Když si ho křeček vezme, tak to je dobré znamení, že se ruky až tak nebojí. Jestli by i trochu kousl, tak se to snažte vydržet, ale to jen ochutnává, co jste zač. (Někdy ale kousne i když z vašich rukou cítí nějakou vůni - např. jídlo nebo mýdlo či krém. Některé vůně mu můžou vonět ale i vadit.) Nesmíte však rukou prudce hýbat, aby se nelekl a hned ze začátku neztratil důvěru. Později si můžete zrníčka položit na dlaň tak, aby byl křeček nucen na ni vylézt. Když se už nebude bát lézt na ruku, tak ho můžete opatrně vyndat ven z z klece. Důležité ale je - druhou rukou ho jistit ( dlaní ze shora ). Když už se vám povede, že křečík bude pravidelně na ruku lézt, tak ho nechte, ať se po vás proběhne. Rychleji si zvykne na váš pach. Jen pozor na pády. Nikdy s neochočeným křečkem nemanipulujeme, když stojíme. Pády můžou být hodně nebezpečné! Samozřejmě je nutné být na něj milý, mluvit na něj, hladit ho.
Když se mu budete věnovat každý den minimálně půl hodiny, tak se křeček může ochočit velice rychle a stane se z něj přítulný mazlíček.

PS: Kdyby ale vůbec nechtěl na ruku jít, tak ho můžete vyndat pomocí nějaké krabičky, do které si křečík vleze. Obvykle, když už je křečík mimo klec, tak nekouše. Někteří křečíci bývají hodně teritoriální a kousáním si brání své území - v kleci.

Potom napište, jak se vám vede.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
strawberry99

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 25. 02. 12

PříspěvekPředmět: Re: ochočení nového křečka džungarského   ochočení nového křečka džungarského EmptyThu Mar 01, 2012 9:29 pm

Ahoj, děkuji za vysvětlení dnes jsem udělal pokrok a křeček mi vlezl na ruku ale nejprve po ní polozil a pak vzal jídlo a odešel:(
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: ochočení nového křečka džungarského   ochočení nového křečka džungarského EmptySun Mar 04, 2012 1:52 am

Časem to jistě půjde. Už to je pokrok, že lezl po ruce. Budu i nadále držet palce. Very Happy
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: ochočení nového křečka džungarského   ochočení nového křečka džungarského Empty

Návrat nahoru Goto down

ochočení nového křečka džungarského
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Problémy s ochočením křečka, soužití více křečků-
Přejdi na: