Křeččí poradna
|
|
| Běhá pořád dokolečka | |
| | Autor | Zpráva |
---|
bubak123
Poeet p?íspivku : 2 Registration date : 11. 03. 12
| Předmět: Běhá pořád dokolečka Sun Mar 11, 2012 4:18 pm | |
| Dobrý den, mám sedmiměsíční samičku křečíka roborovského. Před několika dny ale přestala běhat v kolečku, ale místo toho běhá na zemi dokolečka (vždycky po směru hodinových ručiček). Běhá tak hrozně rychle, někdy se točí skoro na místě, jindy běhá v kruhu s průměrem asi 15cm, vždycky z toho místa odstraní piliny. Kontrolovala jsem kolotoč, ale normálně se točí, kromě toho má dost velkou klec s dostatkem hraček (má to už stejně vybavené několik týdnů, možná jí to už omrzelo?). Na první pohled to vypadá vtipně, ale moc veselé to není... Nevíte, čím to mžůe být? Jsem vážně bezradná | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Běhá pořád dokolečka Sun Mar 11, 2012 5:38 pm | |
| Dobrý den, bohužel je možné, že holčička překonala mrtvici nebo se u ní projevilo neurologické onemocnění tzv. spinning. Vypadá to asi takhle? - http://www.roborovski.net/info_care_ill.html (vpravo dole najdete dvě videa). Pokud ano, tak je to bohužel spinning. Doteď se přesně neví, jestli je tohle onemocnění vázáno na konkretní barvu nebo je to důsledek příbuzenského křížení. Bohužel, léčba neexistuje. Když začne holčička takhle běhat, tak je dobré ji zastavit, protože někdy s tím mají křečíci problém a mohla by umřít na vyčerpání. I s tímhle onemocněním může holčička žít, ale je otázkou, jaká bude kvalita jejího života. Vy ji znáte nejlépe a kdyby jste měla pocit, že se hodně trápí, tak potom už je jen na vás jak se rozhodnete. Držím palce, ať je malé lépe. | |
| | | bubak123
Poeet p?íspivku : 2 Registration date : 11. 03. 12
| Předmět: Re: Běhá pořád dokolečka Wed Mar 14, 2012 8:59 pm | |
| Vypadá to podobně, jenom běhá pomaleji a na místě... Budu doufat, že se to brzo zlepší, nechci o ní přijít (Jinak zbarvením je spotted, to je poměrně nové zbarvení a možná vzniklo nějakým příbuzenským křížením, kdo ví...) A děkuji za odpověď, o spinningu jsem nikdy dřív neslyšela. | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Běhá pořád dokolečka Thu Mar 15, 2012 1:09 pm | |
| Je mi to opravdu moc líto. Snad bude malá alespoň částečně v pohodě. Držím palce. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Běhá pořád dokolečka | |
| |
| | | | Běhá pořád dokolečka | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |