|
| Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Venyska
Poeet p?íspivku : 7 Registration date : 20. 04. 12
| Předmět: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Fri Apr 20, 2012 9:40 pm | |
| Dobrý večer, prosím, nutně potřebuji nějakou radu ohledně týdenních křečíků medvědích. Maminka se o ně vzorně starala až asi do včerejšícho podvečera, kdy nám utekla (nebylo to poprvé, ale to mimi ještě neměla) a bohužel jsme ji sice dnes našli, ale náš pejsek byl rychlejší a podotýkám, že určitě nechtěně ji zkousl(je na zvířátka zvyklý) a ona nám umřela. Je to sice blbé, ale mimi jsem nechala aspoň ještě přisát a nyní od rána zkoušíme dokrmit stříkačkou ale bohužel jen krab.mlékem, protože jsem až teď našla na netu čím dokrmovat a nic zrovna po ruce nemáme. Ráno jsem neměla moc času a tenhle web jsem našla až teď, práce, děti, dcery koncert a teď už nic nepřikoupím. Je mi těch drobečku moc líto, pořád se střídáme a zkoušíme jim aspoň kápnout kapku toho mléka, jinak jsou zabalení v domečku kde byli ještě vložení do misky a položení na topení, aby měli teplo. Mají teprve 7 dní. Snaží se lozit a žít, ale jsou slepá a teprve se jim dělá srst. Ještě jsem zapoměla napsat, že se jich narodilo asi 7 a samička si jich nechala jen 4. Podařilo se někdy někomu zachránit tak malé drobky? Máme jejich tatínka a když jsme ho dali jen na malý okamžik k nim jen je očuchal. Ještě teď navečer jsme koupili ve zver. samičku, ale ta je ještě hodně malá a docela z nás vyplašená. Prosím o jakoukoliv radu. Moc děkuji. | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Sat Apr 21, 2012 12:03 pm | |
| Dobrý den, v tomto věku už by křečci mohli mít šanci. Za den dva už začnou ochutnávat pevnou stravu. Někomu se jako dokrmování osvědčily piškoty namočené v mléce (i když obyčejné mléko není nic moc). Chtělo by to spíš kočičí mléko (ale to dostanete jenom u veta a v některých zverimexech.) Nemáte ani Tatra mléko, nebo sušené mléko? Miminka by se měla dokrmovat každé 4 hodiny a po krmení je dobré jim velice jemně masírovat bříško, aby se vyprázdnila. Ještě by jste mohla zkusit udělat takovou velice řídkou kaši z rozemletých ovesných vloček. Ale musí to být opravdu velice řídká konzistence, aby vám to stříkačkou prošlo. Taky můžete zkusit rozmíchat tvaroh do řídké kaše. Někteří chovatelé doporučují i tohle: http://www.promimino.cz/nemlecne-kase/sunarka-nemlecna-s-osmi-cerealiemi-a-medem a Glukopur (přidávat do kaše nebo do nějaké tekutiny) Zahřívat by jste je měla spíš lampičkou - na topení by se mohla velice rychle přehrát (pokud topení nemůžete regulovat na stálou teplotu). Taky prosím, nedávejte k nim samce a ani žádnou jinou samičku - máte štěstí, že na ne nezaútočili. Držím palce a potom napište, jak se daří. | |
| | | Venyska
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Sat Apr 21, 2012 3:12 pm | |
| Mnohokrát děkuji za odpověď, krmíme každou chviličku, takže jak píšete, můžeme si tedy dát větší pauzy. Krmíme je ovesnýma vločkama rozvařenýma ve vodě, tedy spíše tím vývarem, i když už zkoušejí ochutnávat i malilinkaté kousíčky. Dnes už začali pomalu vylézat ven z domečku. Jsou pořád zatím na topení, ale v krabici a mají tam vystláno a v té krabici mají ještě ten svůj domeček ve kterém spinkají. Máme jednoho jedlíka, toho děti pojmenovali Cvalda a pak máme jakoby "dvojčata" no a pak ještě nejmenší miminko, kterému říkáme "Mini".Doufám, že nám přežijí. Tatra mléko nebo sušené zajdu tedy koupit. Miminka jsou samotné, není s nimi ani tatínek ani nová samička, tu jsme ani nezkoušeli, jen toho taťku a to jsme hlídali, nebojte. A ještě jsem se chtěla zeptat, co máte na mysli že mohou ochutnávat pevnou stravu? Nevím co by mimi mohli, dcera jedla rajče a jeden maličkej, teda ten největší si zkoušel pochutnávat, ale jen to tak spíše ocucal.Moc moc moc vám děkuji za rady. Mimi vypadají, že opravdu chtějí žít za každou cenu. Dokonce bych řekla, že se jim asi pomalu budou rozlepovat očička, aspoň to tak vypadá, že se to už chystá. | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Sat Apr 21, 2012 5:50 pm | |
| Jsem ráda, že se miminka drží. Vývar z ovesných vloček je moc dobrý. Co se týče pevné stravy - to znamená, že už začnou pomalu papat zrníčka. Můžete zkusit jim do hnízda nasypat krmení a uvidíte, jestli si už vezmou. Když už vylézají z domečku, tak jim můžete dát do mělké mističky např. i bílou Aktivii nebo bílý neochucený Cottage sýr. Co se týče rajčete - tak to by zatím nedávala - aby nezpůsobilo průjem. Taky někteří zahraniční chovatelé nedoporučují jablko - může způsobit ascites - hromadění tekutiny v břišní oblasti. Se zeleným krmením ještě počkejte, až začnou pořádně jíst pevnou stravu. Potom můžete zkusit jim dát salátovou okurku, nebo mrkev a postupně přidávat další druhy zeleniny, které křečci mohou. Seznam najdete zde: http://www.skrecky.sk/viewtopic.php?t=5602 Držím i nadále palce. | |
| | | Venyska
| | | | Venyska
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Sat Apr 21, 2012 7:27 pm | |
| Ještě jednou díky Pity za podporu a rady, moc mě potěšilo, když jste napsala, že mají šanci přežít, ikdyž jsem si říkala, že když přežili dnešní noc, že to snad zvládnou. Vím, že ještě není vyhráno, ale budu se snažit dělat vše proto ať vydrží aspoň nějaké. Žádná chovatelka nejsem, mame zvířátka pro radost, ještě mám dvě skinny morčátka a pejska. | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Sat Apr 21, 2012 10:46 pm | |
| Tak to je moc dobré znamení, že už i sami si berou papání z prstu. Já věřím, že s dobrou výživou a péčí to všechno zvládnete a malé vyrostou do krásy. Myslím na vás. | |
| | | Venyska
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Tue Apr 24, 2012 9:55 am | |
| Dobrý den, tak vám bohužel musím napsat smutnou zprávu, včera nám umřelo jedno to nejmenší mimi a druhé mělo namále, ale zachránili jsme ho, jenže dnešní ráno mu bylo stejně osudné...přestali nám topit a mimi byli úplně zmrzlé a s tím, že už včera bojovalo, dnes se nedalo nic dělat, ikdyž jsem ho našla ještě živé...další dvě jsme rozdýchali, ale nemyslím si, že přežijí, strašně mě to moc mrzí..nevím co mám dělat, jedno mimi je nafouklé, přemýšlím nad vetem, ale musela bych sehnat auto a jet asi 15km do města a nejsem si jistá, zda by mu nějaký vet pomohl.Děti to už oplakali a já s nima.Nejsem už optimista, myslím, že ty dvě taky nemají šanci žít...dala jsem pod ně termofor a spinkají, trochu se i napapkali... | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Tue Apr 24, 2012 7:22 pm | |
| Dobrý den, tak to mne moc mrzí. Obávám se, že to nafouklé mimi bude mít právě ten ascites, jak jsem vám o tom už psala. Bohužel. Uvidíte, jak se to bude vyvíjet dál. Takhle stará miminka, by už měla přežít, ale kdo ví, jestli nemají nějaký zdravotní problém. Upřimně si nemyslím, že by jim vet nějak pomohl - to jedině že by měl zkušenosti s hlodavci a měl alespoň trochu přehled o jejich problémech. Ale možná tam máte takového odborníka. Držím palce. | |
| | | Venyska
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Tue Apr 24, 2012 9:21 pm | |
| Dobrý večer, tak bohužel musím se slzami v očích napsat, že už nemáme žádné mimi... Dopoledne odešlo to nafouklé mimi a odpoledně to poslední, taky se nějak zdouvalo, moc nás to mrzí, všichni jsme to oplakali, špatný osud...moc vám ale děkuji za rady...k vetovi to nemělo smysl, myslím, že by jim už nepomohl a navíc sice máme dobrou vet.ale nemyslím, že se zabývá až tak maličkýma mimi.V. | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Wed Apr 25, 2012 3:26 pm | |
| Dobrý den, tak to je opravdu moc smutná zpráva a moc mne to mrzí. Udělala jste vše, co se dalo, no bohužel... někdy ani ta nejlepší péče nestačí. Držte se. Pity. | |
| | | Venyska
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Thu Apr 26, 2012 3:52 pm | |
| Dobrý den, máte pravdu, je to moc smutné, ale opravdu se nedalo nic dělat, marně jsem doufala,je to moc škoda, vám děkuji za rady a podporu a když bude nějaká nová zprávička od dalších křečíků, dám vědět. Veny
| |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! Thu Apr 26, 2012 10:57 pm | |
| Dobrý den, netrapte se. Opravdu, někdy se nedá nic víc dělat. Samozřejmě budu jen ráda, když budete mít v budoucnu pozitivnější a radostnější zprávy o vašich miláčcích. Mějte se moc hezky. Pity. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! | |
| |
| | | | Pomoc!!!Týdenní miminka bez mámy!!! | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |