|
| útvar v bříšku | |
| | Autor | Zpráva |
---|
ElectricEye
Poeet p?íspivku : 4 Registration date : 10. 10. 12
| Předmět: útvar v bříšku Wed Oct 10, 2012 11:40 am | |
| Dobrý den, mám 2 roky a 2 měsíce starou džungarskou holčičku. Měla jsem jí u veterináře s nádorkem na tlapce, kdy nám bylo řečeno, že nádorek je nezhoubný, a musela by se při jeho odstraňování odebrat celá nožička, což je úplně zbytečné, vzhledem k tomu, že křečkovi při chůzi ani jídle nijak nevadí a ani ho nebolí. Když jsem jí ale donesla domů, zjistila jsem v bříšku větší pravidelný hladký oválek, který tam dříve určitě neměla (na levé straně bříška mezi pachovou žlázou a tříslem). Není to příliš tvrdé, připomíná to nafouklý balónek. po dvou dnech doma začala hezky papat a přibrala 4 gramy, a "balónek" se ztratil. Ovšem dnes se tam objevil znovu. Při ohmatu jí to nebolí. Přemýšlím co to jenom může být? | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: útvar v bříšku Thu Oct 11, 2012 7:20 pm | |
| Ahoj, ohledně nádůrku na pacince - to bych už v jejím věku opravdu neřešila (narkóza by už mohla být pro ni i nebezpečná). Co se týče toho "balónku" - těžko říct o co se jedná jen takhle podle popisu. Může to být nějaká cysta, která se plní tekutinou. A je to přímo pod kůží nebo více uvnitř bříška? Bohužel, ať už je to cokoliv (nádor, cysta, absces) , tak operaci bych už opravdu nedoporučovala. Holčička je už přece jen starší a jakýkoliv zásah do jejího organizmu by byl příliš velká zátěž. A jak už jsem psala, nemusela by už ani narkózu zvládnout. Pokud ještě dobře papá a nijak jinak ji tyhle útvary neomezují, tak bych ji nechala v klidu dožít a rozmazlovala bych ji jak se jen dá. :) | |
| | | ElectricEye
| Předmět: Re: útvar v bříšku Tue Oct 23, 2012 12:54 am | |
| Díky moc za odpověď, zřejmě to asi opravdu nebude nic vážného, 2 dny to tam má, pak třeba 3 dny zase ne, nebolí jí to. Akorát teď jsem si všimla že má opelichanou bradu a jakoby z jedné strany zvětšenou malinko, nevím jestli to může být zubem, bojím když půjdu k veterináři a dá mi antibiotika tak aby každodenní píchání injekcí v tomhle věku vůbec vydržela, už takhle je chudinka hubená | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: útvar v bříšku Wed Oct 24, 2012 9:09 pm | |
| Hlavně, že ji ta boulička moc netrápí. Bohužel, v pokročilejším věku se už může objevit více problémů. Jinak by mohla dostat tzv.depotní antibiotika - ty se píchnou jen jednou a jejich účinek trvá několik dní . Držím palce. | |
| | | ElectricEye
| Předmět: Re: útvar v bříšku Wed Oct 24, 2012 9:26 pm | |
| tak jsem se rozhoupala a jeli jsme až do žatce, tam na ní pan doktor kouknul a dal jí přesně tyhle antibiotika, mají vydržet do úterý a pak na kontrolu s tím že by eventuelně dostala další dávku. Akorát mě myšule hrozně vyděsila, asi 5 minut po injekci když už jsem nasedala do auta tak jsem kouka do předpravky a ona tam natažená, škubala sebou a nemohla se pohnout, myslela jsem si že je konec, utíkala jsem zpátky na veterinu a tam řek že se nemusim bát, že jí to zřejmě hodně pálí a že je to reakce na ty antibiotika a skutečně do 10 minut byla v pořádku a perlička na závěr, vet se mrknul i na tu "cystu" a zjistilo se že je to cysta přirozená, neboli zvětšnej močovej měchýř | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: útvar v bříšku Sat Oct 27, 2012 9:16 pm | |
| Ahoj, jak se malé vede? ATB zabrala? Taky se mi jednou stalo, že se mi křečík po ATB dostal do šoku, ale naštěstí to po chvilce přešlo. Ale vím, jak jsem byla vyděšená. Jsem moc ráda, že ta "cysta" není cysta. | |
| | | ElectricEye
| Předmět: Re: útvar v bříšku Fri Nov 02, 2012 1:14 am | |
| děkujem za optání, nic moc, dost se jí to zvětšilo teď jsme byly na 3 injekci. Máme přijít příští týden na kontrolu. Chirurgické odstranění samozřejmě nepřipadá v úvahu v jejím věku a stavu, ale je stále velice čilá a hodně baští a v rámci možností i běhá. Navím jak bych mohla léčbu podpořit Po těch antibiotikách i pohubla. Měla 44 gramů, teď má sotva 38 doufám že už brzy zaberou | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: útvar v bříšku Sat Nov 03, 2012 3:34 pm | |
| Tak to mne mrzí, že se to zvětšuje. Bohužel, její pokročilejší věk je teď už největší překážkou. Hubnout by nejspíš začala i tak - ve stáří je to "normální". Mne se hodně osvědčilo podávání bílé netučné Activie - jednak ji to trochu zasytí, podporuje metabolismus a přispívá k obnovení přirozené rovnováhy ve střevní mikroflóře. Držím palce. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: útvar v bříšku | |
| |
| | | | útvar v bříšku | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |