Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Křeček kouše

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
kik

Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 15. 02. 13

Křeček kouše Empty
PříspěvekPředmět: Křeček kouše   Křeček kouše EmptyFri Feb 15, 2013 4:07 pm

Ahoj Wink chtěla bych vás poprosit o radu, ale nevím jestli mi s tímto zvládnete nějak pomoci. Mám samičku křečka džungarského, je jí asi rok a 2 měsíce..mám ji od prosince 2011, vždycky byla úplně super, žádné problémy..jedla mi z ruky a všechno bylo tak, jak má být..pak jsme ale jeli s rodinou na dovolenou a já jsem svoji samičku svěřila svému tehdy desetiletému bratranci..když jsem se ale vrátila domů z dovolené, chtěla jsem se pomazlit s mojí samičkou, ale kousla mě..a od té doby se ji to snažím odnaučit, ale není to moc jednoduché..vždycky skončím s ohryzanýma rukama Sad hledala jsem už hroozně mockrát nějaké rady na internetu, ale nikde nic..jestli teda máte nějaké rady, tak bych vám byla moc vděčná :) předem děkuji za odpověď :)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

Křeček kouše Empty
PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše   Křeček kouše EmptyFri Feb 15, 2013 4:53 pm

Ahoj, bohužel budeš muset nejspíš začít s ochočováním opět od začátku.
Je možné, že když si byla pryč, tak se samičce nikdo moc nevěnoval nebo se ji věnovali až příliš a možná ne podle jejich představ. Kousnutí je vždy obranná reakce - křeček se bojí nebo je rozrušený.
Časem by to opět mohlo být lepší, jen dej křečince čas.

A kdy tě kousne? Když ji bereš z terária ven? Je zapotřebí přesně popsat situaci, ve které ke kousání dochází.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
kik

Křeček kouše Empty
PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše   Křeček kouše EmptyFri Feb 15, 2013 6:37 pm

Kouše mě vždy, když se k ní přiblížím. Např. když jí chci dát jídlo a beru misku z klece, utíká hned k mojí ruce a začně mě kousat..
Návrat nahoru Goto down
kik

Křeček kouše Empty
PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše   Křeček kouše EmptySun Feb 17, 2013 6:03 pm

takže musím ochočit odznova?? jenomže když jí dám na ruku jídlo, aby si ho vzala, tak mě kousne..
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

Křeček kouše Empty
PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše   Křeček kouše EmptyMon Feb 18, 2013 2:33 pm

Asi bude teritoriální. Vyndavej ji ven z klece pomocí nějaké papírové ruličky, nebo ať si vleze např. do papírové krabičky od čaje. Přímo v kleci na ní nesahej - ona si jen brání své území. Bohužel, je možné, že se pečovatelé snažili křečulku "násilím" vyndavat ven a teď už se jen brání.
Mimo klec by už kousat neměla. Když ji budeš mít venku z klece, tak ji nech, ať si z té ruličky nebo krabičky sama vyleze na tvoji ruku, kde budeš mít nějaké pamlsek. Takhle to zkoušej každý den. Časem by si opět měla zvyknout. Držím palce. Very Happy
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Sponsored content

Křeček kouše Empty
PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše   Křeček kouše Empty

Návrat nahoru Goto down

Křeček kouše
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Problémy s ochočením křečka, soužití více křečků-