Křeččí poradna
|
|
| Křeček kouše | |
| | Autor | Zpráva |
---|
kik
Poeet p?íspivku : 3 Registration date : 15. 02. 13
| Předmět: Křeček kouše Fri Feb 15, 2013 4:07 pm | |
| Ahoj chtěla bych vás poprosit o radu, ale nevím jestli mi s tímto zvládnete nějak pomoci. Mám samičku křečka džungarského, je jí asi rok a 2 měsíce..mám ji od prosince 2011, vždycky byla úplně super, žádné problémy..jedla mi z ruky a všechno bylo tak, jak má být..pak jsme ale jeli s rodinou na dovolenou a já jsem svoji samičku svěřila svému tehdy desetiletému bratranci..když jsem se ale vrátila domů z dovolené, chtěla jsem se pomazlit s mojí samičkou, ale kousla mě..a od té doby se ji to snažím odnaučit, ale není to moc jednoduché..vždycky skončím s ohryzanýma rukama hledala jsem už hroozně mockrát nějaké rady na internetu, ale nikde nic..jestli teda máte nějaké rady, tak bych vám byla moc vděčná :) předem děkuji za odpověď :) | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Křeček kouše Fri Feb 15, 2013 4:53 pm | |
| Ahoj, bohužel budeš muset nejspíš začít s ochočováním opět od začátku. Je možné, že když si byla pryč, tak se samičce nikdo moc nevěnoval nebo se ji věnovali až příliš a možná ne podle jejich představ. Kousnutí je vždy obranná reakce - křeček se bojí nebo je rozrušený. Časem by to opět mohlo být lepší, jen dej křečince čas.
A kdy tě kousne? Když ji bereš z terária ven? Je zapotřebí přesně popsat situaci, ve které ke kousání dochází. | |
| | | kik
| Předmět: Re: Křeček kouše Fri Feb 15, 2013 6:37 pm | |
| Kouše mě vždy, když se k ní přiblížím. Např. když jí chci dát jídlo a beru misku z klece, utíká hned k mojí ruce a začně mě kousat.. | |
| | | kik
| Předmět: Re: Křeček kouše Sun Feb 17, 2013 6:03 pm | |
| takže musím ochočit odznova?? jenomže když jí dám na ruku jídlo, aby si ho vzala, tak mě kousne.. | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Křeček kouše Mon Feb 18, 2013 2:33 pm | |
| Asi bude teritoriální. Vyndavej ji ven z klece pomocí nějaké papírové ruličky, nebo ať si vleze např. do papírové krabičky od čaje. Přímo v kleci na ní nesahej - ona si jen brání své území. Bohužel, je možné, že se pečovatelé snažili křečulku "násilím" vyndavat ven a teď už se jen brání. Mimo klec by už kousat neměla. Když ji budeš mít venku z klece, tak ji nech, ať si z té ruličky nebo krabičky sama vyleze na tvoji ruku, kde budeš mít nějaké pamlsek. Takhle to zkoušej každý den. Časem by si opět měla zvyknout. Držím palce. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Křeček kouše | |
| |
| | | | Křeček kouše | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |