Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Křeček kouše pítko..

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
cassiev

cassiev

Poeet p?íspivku : 20
Registration date : 11. 07. 13

Křeček kouše pítko.. Empty
PříspěvekPředmět: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyThu Jul 11, 2013 2:17 am

Ahoj,
máme asi tři týdny malou syrskou samičku. Neustále dělá to,že agresivně hryže pítko, většinu vody tedy vyleje do klece a ani moc nepije. Navíc to dělá hrozný randál. Plácáme ji,aby věděla že to nemá dělat - a řekla bych, že si je toho dobře vědoma,protože když to zase začne kousat a slyší,že jdeme, tak raději uteče. Jakmile ale zmizím za roh, kouše to zase. Skoro neustále, když jsme vzhůru, dokud si všechnu vodu nevycamrá a i nadále. Hrozně nám to leze na nervy a nevíme, jak ji to odnaučit. Má někdo nějaký nápad? Mimochodem když jí dáme vodu do mističky, kouše tu díru, co zbyla po pítku a mističku převrací apod.
Díky za každou radu
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyFri Jul 12, 2013 1:43 am

Ahoj, zřejmě se už jedná o obsesi. Plácáním nic moc nedocílíte. A jak sami vidíte, tak je chytrá a když vás vidí, tak to dělat přestane. Laughing 
Na čas ji pítko dejte pryč a díru po pítku nějak dočasně zalepte. Vodu ji ale nabízejte v pítku, když ho budete držet v ruce i několikrát denně. Taky ji v tomto "bezpítkovém" období dejte více šťavnaté zeleniny nebo ovoce, aby netrpěla dehydratací. Po pár dnech ji zkuste opět pítko vrátit. Uvidíte, co to udělá. Osobně si ale myslím, že když nebude okusovat pítko, tak začne okusovat mříže nebo něco jiného
Taky může být problém v tom, že se křečice nudí, nebo má málo atraktivně zařízené bydlení, malou klec atd. Má křečulka kolečko? Má nějaký bezpečný výběh, kde se může odreagovat?
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
cassiev

cassiev

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyFri Jul 12, 2013 1:58 am

S tím pitím z ruky a ovocem to zkusíme, děkuju! :) Mně nevadí, pokud okusuje cokoliv jiného (je to terárko, naštěstí nemáme klec), sami jí tam dáváme věci na kousání. Ale u pití, kdy je vylité všude po kleci, to mi dělá starost. Má celkem velké terárko, pouštíme ji každý den a kolotoč taky má. Spíš mi připadá jakoby čekala, že když ukouše pítko, dostane se k té dírce a tou dírkou ven :))
Návrat nahoru Goto down
cassiev

cassiev

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyFri Jul 12, 2013 2:00 am

A pardon,že tomu říkám "klec", nemůžu si odvyknout Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptySun Jul 14, 2013 1:32 am

Nejspíš to už opravdu bude obsese.
Ještě můžete zkusit změnit typ pítka nebo ho instalovat jinak.

A jaké rozměry terárko má? A kolečko má jaký průměr? Běhá v něm pravidelně?
Potom dejte vědět, jak jste pokročili. Cool 
Návrat nahoru Goto down
cassiev

cassiev

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptySun Jul 14, 2013 3:48 am

Velké má terárko až až, i s druhým patrem..pítko jsme dali pryč a než jsme tam stihli něco dát, prokousala tam ďůlek, takže přítel je na ni nesmírně naštvaný a vyhrožuje, že půjde pryč.. navíc si totiž veškeré jídlo křečkuje na hromadu pod patro, kadí tam do něj, hází na něj piliny, spí v něm a nejí ho. A takhle to dělá úplně se vším, co jí dáme.. všechno jen křečkuje a nejí. Ted jsme se naštvali, to jídlo jí vyházeli a do mističky jí dali jen pár kousků jídla. Ty si samozřejmě začala křečkovat, ale tentokrát do domečku. Tak jsme se rozhodli že dokud to nesní, nové jídlo nedostane, snad to pomůže.
Návrat nahoru Goto down
cassiev

cassiev

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptySun Jul 14, 2013 3:48 am

Mimo to si nakřečkovala tolik, že se v jednu chvíli začla dusit..
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyMon Jul 15, 2013 5:57 pm

A to terárium je z jakého materiálu, že ho prokousala? Terária jsou obvykle ze skla a že by prokousala sklo?
No, chápu, že ničení zařízení může naštvat, ale je to křeček a ten hlodat bude. A křečkování? To je normální i to všechno ostatní, co popisujete. Máte křečka a ten hlodá a křečkuje - není to nic neobvyklého, ale asi přítel nebo možná i vy jste neměli představu, co to obnáší mít křečka.
Víte, já nějak nechápu, co jste vlastně od křečka očekávali? Píšete, že vám to, co dělá leze na nervy, přítel je nesmírně na ni naštvaný, křečulku plácáte atd. No Promiňte, ale takovouto reakci na chování křečka čtu opravdu poprvé. Crying or Very sad 

A nebojte se, křeček se jídlem neudusí. Kdyby pozřel něco, co by se mu v krku vzpříčilo nebo mu poranilo torby, tak by ale problém mohl mít. Ale za více než 10 let, co křečky chovám, se mi nic takového nestalo.
A ještě jedna věc - zvířata - i křečci dokážou vycítit, jaký k nim máte vztah a potom se k vám chovají téměř stejně. Takže nervozitou nebo vztekem si nepomůžete.
Jistě jste si pořizovali křečulku s tím, že to bude váš mazlíček. Tak tolerujte její chování, které je přirozené. Cool 
Návrat nahoru Goto down
cassiev

cassiev

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyMon Jul 15, 2013 6:20 pm

Ano, je, ale spodní část je z plastu. Popravdě, moji rodiče i kamarádky již křečka měli, já sama jsem měla králíčky a něco takového jsem nečekala. A ani jsem nikde u nikoho, kdo by měl křečka neviděla, že by jim rozkousal klec/terárko a místo aby pil z pítka, jen jej kousal. A místo aby jedl, jen si ho skladuje v domečku. Prostě jsme čekali, že bude kousat, ale ne, že bude hladovět, nepít, mít celou klícku mokrou a zničit drahé terárko.
Nemluvě o tom, že se křečulka dusila. Tuším, že kdybyste zažila něco podobného, taky nebudete zrovna nadšená. Věcí na kousání má v klícce spoustu, ale stejně kouše plastovou část terárka, nebo právě to pítko, od kterého je zmáčená celá klec. Asi si umíte představit, že to potom nevoní. Čekala jsem, že když všude čtu, jaké je to nenáročné zvířátko, nebudu jej muset neustále kontrolovat, jestli něco nezničil, nebudu se muset bát když budu celý den pryč, že se zadusil nebo umřel na dehydrataci..Já se jen neustále bojím, že se mu něco stane, pořád kontroluji, jestli jí a pije - ne, nedělá ani jedno.. Původně to přitom vůbec nedělala a pořád běhala v kolečku. Mimochodem u ní často sedím a jen ji třeba hladím a mluvím na ni, přítel k ní nechodí, když má na ni vztek, protože víme, že se křečci údajně dost stresují. Takže tady na mě prosím nechodte s tím, že se k ní chováme špatně nebo že u nás hrozně trpí, nemluvě o tom, že když se křeček dusí nebo nejí a nepije, přirozené to tedy není.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. EmptyWed Jul 17, 2013 10:30 pm

Rozhodně jsem se vás nechtěla dotknout a jistě jste z chování vaší křečulky nešťastni.

Ale kdyby křeček nejedl a nepil, tak by to dlouho nevydržel. Jistě jí něco z toho, co si nastřádá. Pokud má křeček dostatek čerstvé zeleniny nebo ovoce, tak někdy pije opravdu minimálně.
Ohledně toho dušení - nikdy jsem o tom neslyšela ani od ostatních chovatelů. Jak se to dušení projevovalo? Nemohla dýchat? Vyndavala si zrníčka z toreb?

Píšete, že její chování ze začátku takové nebylo. Co se potom změnilo?
Je možné, že je křečulka trochu divočejší. Ale opravdu, to co popisujete - kromě toho "dušení" se v chování křečků objevuje.

Bylo by dobré křečka vážit (pokud máte kuchyňské váhy) - hlavně by křečulka měla mít prázdné torby!
Plné torby můžou někdy ukázat rozdíl ve váze až přibližně 10g. Podle vážení by jste měla přehled, jestli křeček hubne nebo ne.

Pokud máte obavy o její zdravotní stav, tak navštivte veterináře - tím nic nezkazíte.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Křeček kouše pítko..   Křeček kouše pítko.. Empty

Návrat nahoru Goto down

Křeček kouše pítko..
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Problémy s ochočením křečka, soužití více křečků-