Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

mají se rády nebo ne??

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
Helca

Helca

Poeet p?íspivku : 61
Registration date : 21. 11. 13

mají se rády nebo ne?? Empty
PříspěvekPředmět: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyFri Nov 22, 2013 4:23 pm

Mám dvě samičky křečíka roborovského. Jedna je asi cca o týden mladší. (jak jsem psala i v jiném tématu) Občas jsem viděla jak se spolu perou. Neni to tak, že by útočila jedna na tu druhou. Začínají si obě. Někdy ta a pak zas ta druhá. Už jsem slyšela i jak jedna píská. Ale když spinkají v domečku, tak je vídám jak se k sobě tulí. A když jedna utekla, tak ta druhá byla po tu dobu než jsem jí chytila úplně nešťastná. Taky se často pořád tak roztomile očuchávají i papjí z jedné mističky. Tak nevím. Mají se rády nebo ne?? confused  (přiznám, že někdy to tak opravdu nevypadá, ale někdy to zas vypadá, že bez sebe nemůžou žít. Very Happy A hrají si spolu ) Děkuji za odpovědi. :)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptySat Nov 23, 2013 3:16 am

Je klidně možné, že čím budou starší, tak se bude jejich soupeření stupňovat. Je nutné je dobře sledovat a pokud se ti bude jedna zdát už více utlačována, nebo začne hubnot, tak je nutné je rozdělit. Spolu spinkají proto, protože se vzajemně zahřívají, ale taky se může stát, že ta dominantní samička tu podřízenou nebude chtít do domečku pustit.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptySat Nov 23, 2013 1:24 pm

Ta mladší docela ztloustla. Domečky mají dva. Jeden v horním patře, druhý v dolním + si ještě udělaly pelech z ubrousků pod žebříčkem do druhého patra. Jedna samička se projevuje více teritoriální, takže se vždy spíše perou buď o jeden domeček nebo rovnou o celé patro. Ale za chvíli se vždy zase uklidní. Takže o místo v domečku strach nemám. Ten v dolním patře je i hodně velký.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyWed Nov 27, 2013 12:44 am

Jen je doopravdy nutné je dobře sledovat. Jejich relativně harmonické soužití se může změnit ze dne na den.
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyWed Nov 27, 2013 4:09 pm

Dobře, budu se snažit je co nejlépe sledovat. Wink 
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptySun Dec 08, 2013 1:49 pm

Nedávno jsem vypozorovala, že když má jedna plné torničky tak tu druhou vždycky hryzne (pokud se k ní přiblíží) pak vleze do domečku kde všechen "náklad" vyndá z torniček a dokud to všechno nesní, tak tam tu druhou nepustí. Takhle to dělají obě.
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyFri Dec 13, 2013 2:32 am

Tak snad to nebude příznak začínající nevraživosti. Jsou jinak OK?
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyFri Dec 13, 2013 5:43 pm

Ano. Když jsem ráno strčila ruku s pamlsky do klece, obě přiběhly, vlezly mi na ruku a začali si dobroty ukládat do torniček. Ani se nestrkaly. :)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptySun Dec 15, 2013 1:16 am

Tak to je dobře. :)
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyTue Jan 14, 2014 7:22 pm

Dnes ráno, když jsem se na ně šla podívat, Andy měla na zadečku dva krvavé fleky. A když kolem Vanesy jen tak procházela, ona se na ní hnedka vrhla. Okamžitě jsem dala Vanesu do výběhu (dřevěné krabice s podestýlkou, hračkami a domečkem), takže teď je to její dočasné ubytování. Na vlhký kapesníček jsem dala kapičku nepálivého betadinu a chtěla jsem Andrejce ránu otřít, ale ani se ke mě nepřiblížila. Je strašně vyděšená. Celý den je zalezlá v domečku a skoro se nehýbe. (jednou šla na krátkou procházku po kleci a trochu se najedla) to je vše. Dřív když jsem zašramotila dvířky klece, hnedka vyběhla a vítala mě, teďka se ani nehne. Co mám dělat? Můžu je k sobě ještě někdy pustit? A jak se mám starat o Andrejku, když se mojí ruce obloukem vyhýbá? Pokusim se vyfotit jak ji Vanesa pohryzala. Mam o ní starost.  Sad Crying or Very sad 
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyWed Jan 15, 2014 4:40 pm

jak se sem vloží obrázek?
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyThu Jan 16, 2014 3:41 am

Bohužel. :(Už je k sobě nedávej. Zbytečně by byly holky ve stresu. Máš nějaké další bydlení pro Vanesku?
Andy bude chudinka v šoku. Dej jí čas, ona se z toho dostane. Když se zklidní, tak se pokus ránu vydezinfikovat Betadinem - pokud to půjde. Časem bude opět v pořádku - doufejme.
Jak vložit foto:

Jak vložit foto na fórum - foto musíš nahrát na nějakou stránku, kde se dají ukládat fotky.
Např.:
http://photobucket.com/

Potom na ten obrázek klikneš pravým tlačítkem a dáš Kopírovat adresu obrázku, nebo Vlastnosti, z kterých si zkopíruješ adresu. Potom adresu vložíš mezi
kód:
a
kód:
[/img]

Nebo někde např. na http://photobucket.com/ máš přímo možnost zkopírovat odkaz na fotku.

Ahoj Pity.
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyThu Jan 16, 2014 4:02 pm

Pro Vanesku zatím nic nemám. Je v dřevěné krabici, má tam roličky od papíru domeček a prolézačku. Nějakou klec samozřejmě koupit chci, protože se jí tam ani moc nelíbí. Pořád škrabe na stěny a hrabe, ale zatím jsem nic nenašla. Všude mají jen klece s různými plastovými hračkami a tu první jsme objednali z katalogu v Českém Krumlově. Škoda že už nemůžou být spolu. Měly se rády. Sad
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyFri Jan 17, 2014 4:24 pm

Už jsem jí objednala krásnou klec, domeček, kolečko i pítko. Bude mít úžasné bydlení. Všechno jsem sehnala na www.krmivo-24.cz je to bezva e-shop a mají tam asi třetinové ceny než jaké mají ve zverimexech. :) Třeba tu klec jsem tam sehnala za 283 kč a domeček za 43 kč.
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptySat Jan 18, 2014 7:39 pm

Obě pořád vydávají takové cvakavé a mlaskavé zvuky, je to normální?  Shocked confused 
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyMon Jan 20, 2014 11:51 pm

Křečci vydávají různé zvuky. Jde o to, kdy a v jaké situaci ty zvuky vydávají.
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptySat Jan 25, 2014 4:17 pm

Už je všechno ok, křečulky jsou šťastné a v pořádku. Moc děkuji, máš super fórum.  Wink 
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? EmptyMon Jan 27, 2014 1:26 am

To jsem moc ráda.

Díky za pochvalu.  Very Happy  
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: mají se rády nebo ne??   mají se rády nebo ne?? Empty

Návrat nahoru Goto down

mají se rády nebo ne??
Strana 1 z 1
 Similar topics
-