Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Cestování s křečkem????

Goto down 
2 posters
AutorZpráva
Helca

Helca

Poeet p?íspivku : 61
Registration date : 21. 11. 13

Cestování s křečkem???? Empty
PříspěvekPředmět: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyTue Dec 17, 2013 8:04 pm

Dost často jezdíme pryč ( k babičce atd.) . Když bychom jeli třeba na delší dobu než 2-3 dny je rozumné brát křečky sebou nebo mám raději spoléhat na to, že to samy doma vydrží? Mám pro ně plastovou přepravku, takže by nebyl problém dát klec do kufru a přepravku si vzít k sobě na sedadlo. Ale když cesta trvá třeba 3-6 hod. nebude to pro křečka stresující nebo vyčerpávající? Hodně váhám, protože když jsme si je poprvé vezli domů, tak byly v té přepravce úplně vyděšené a to jsme jeli sotva 30 min. A nebyly by také zmatené z náhlé změny prostředí, když by najednou byly třeba u babičky v obýváku? Potřebuji rady co nejrychleji, protože teď o Vánocích (a po Vánocích) budeme často jezdit pryč. Jenom doufám, že by mě babička i s křečky nevyhodila.  Very Happy (nemáte někdo třeba nějakou výmluvu aby mi babička dovolila křečky s sebou? Very Happy Dost by se to šiklo. )
Moc děkuji za všechny rady. Wink
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyTue Dec 17, 2013 8:05 pm

(nevěděla jsem do jaké rubriky to mám napsat, tak jsem to dala třeba sem)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyFri Dec 20, 2013 2:16 am

Pokud pojedeš pryč jen na 2 - 3 dny, tak křečíci opravdu vydrží doma sami - dáš jim dostatek jídla a vodu, případně ještě nějakou šťavnatou zeleninu a bude to v pořádku.
Na delší dobu, bych už je možná brala sebou, nebo bych si zařídila nějaké hlídání.
Jinak křečíci obvykle celou cestu prospí.
Tak samozřejmě, že změnu prostředí zaregistrují, ale docela rychle si zvyknou, když budou mít vlastní klec, do které je opět dáš.  Very Happy 
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyFri Dec 20, 2013 3:17 pm

Hlídání si právě sehnat nemůžu. Ve městě bydlí z mých příbuzných jenom teta s mojí devítiletou sestřenkou. A ona není zrovna zodpovědná a myslím, že by je pohlídat nezvládla. Určitě by je zkoušela tahat ven, mazlit se s nimi atd. určitě by jí také jednou utekly a až bych přijela tak by mohly i kousat. Takže se sestřenkou určitě nepočítám. Kdybych s nimi cestovala, tak samozřejmě budou mít svojí klec, to je samozřejmost. Wink Cestování by tedy nemusel být problém, teď jenom doufat, že by mě babička i s křečkama nevyhodila. Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyFri Dec 20, 2013 6:37 pm

S tím hlídáním je to škoda. Ale neboj, když jim do přepravky dáš dostatečné množství hoblin, aby se mohli do nich zahrabat, tak to bude v pohodě. Jen aby ti křečíci cestou nenastydli. Potom je u babičky přendáš do klece a bude to v pořádku. Držím palce. :)
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyFri Dec 20, 2013 10:25 pm

Ještě to promyslím. Mamka říkala, že bychom nakonec jeli jen asi na 4 dny takže bych je mohla nechat doma. Bude to pro ně lepší, u babičky bývá často zima. :) (ale jistý to není)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptySun Dec 22, 2013 3:34 am

Tak i ty 4 dny by zvládli, ale to je už docela delší doba, takže bych už byla z toho trochu nervóznější.
Návrat nahoru Goto down
Helca

Helca

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? EmptyFri Dec 27, 2013 2:43 pm

Ony to tu zvládnou. Jsou to šikulky. :)
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Cestování s křečkem????   Cestování s křečkem???? Empty

Návrat nahoru Goto down

Cestování s křečkem????
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Bydlení - klece, terária, vybavení, hračky-
Přejdi na: