| nečekané narození křeččích miminek | |
|
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Helca
Poeet p?íspivku : 61 Registration date : 21. 11. 13
| Předmět: nečekané narození křeččích miminek Sat Dec 21, 2013 1:51 pm | |
| Moje kamarádka má údajně dvě samičky křečíka roborovského. Včera ale zjistila, že je v kleci 7 křeččích miminek. Prý slyšela ráno nějaké slabé pískání, ale mysle, že jsou to ty dva. Mám strach, že než přišla na to, že samička porodila, samec se s ní spářil znovu, protože ho samozřejmě dala pryč od samičky až když na to přišla. Potřebuji za kamárdku poradit, co s takovými křeččími miminky a jestli se se samičkou opravdu samec nemohl spářit znovu. Jak dlouho trvá těhotenství u křečka? Jak se o miminka starat? Kdy je odendat od matky? Jak se u křečka pozná těhotenství? Moc děkuji za všechny rady. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sat Dec 21, 2013 6:45 pm | |
| Křečci byli samozřejmě celé dva měsíce v jedné kleci. | |
|
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sun Dec 22, 2013 3:31 am | |
| | |
|
| |
Helca
| |
| |
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sun Dec 22, 2013 11:49 pm | |
| Budeme doufat, že to bude v pořádku a samička nezabřezla. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Mon Dec 23, 2013 3:50 pm | |
| | |
|
| |
Helca
| |
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Mon Dec 30, 2013 1:33 pm | |
| Jsou úplně k sežrání. | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Tue Dec 31, 2013 4:01 pm | |
| Moc držím palce, ať i nadále hezky rostou. :) | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Tue Jan 14, 2014 7:23 pm | |
| Už se nám s kamarádkou podařilo vzít jedno mimčo na ruce. Bohužel nevíme, jestli je to holka nebo kluk. :) | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Thu Jan 16, 2014 3:46 am | |
| Kolem osmého dne jsou u samiček viditelné bradavky - podle toho se to dá poznat. Později už bradavky nejsou tak viditelné. A není samička nervózní? | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Fri Jan 17, 2014 4:27 pm | |
| Bohužel samička zabřezla a narodila se jí asi čtyři další mimča. A bude teďka kojit všechny? Nebue ty starší odhánět? Jsou ještě moc maličcí. | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Mon Jan 20, 2014 11:57 pm | |
| Hm, tak to není ideální, ale samička to bude muset nějak zvládnout. Ty starší jsou jak staré? Asi tak 18 dní? Tak to je asi ještě taky kojí. Pokud samička ty starší miminka snáší, tak bych počkala tak do 20. - 21. dne a potom je oddělila. Je ale možné, že ty starší už nesnese a v tom případě bych je oddělila hned. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Wed Jan 22, 2014 5:20 pm | |
| Těm starším jsou asi dva dny přes měsíc. | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Wed Jan 22, 2014 8:04 pm | |
| Tak potom už je může od samičky oddělit- pokud by je samička odháněla. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Fri Jan 24, 2014 6:03 pm | |
| Jedno už brzy bude u nového majitele. | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sat Jan 25, 2014 1:29 am | |
| Tak to je dobře, že už bude mít dobrý domov. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sat Jan 25, 2014 4:18 pm | |
| Už zbývá jen jedno volné. (z těch starších) | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Mon Jan 27, 2014 1:25 am | |
| Tak to je moc dobře, že budou mít nové majitele. I tomu poslednímu držím palce, ať najde dobrý nový domov. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Thu Apr 03, 2014 5:49 pm | |
| Ahoj. Pity. Kamarádka se rozhodla si jedno mláďátko nechat a mamča neprojevovala žádnou agresivitu vůči němu takže ho nechaly s ní. Bohužel se ukázalo, že je to sameček a má další mladé. Smaeček byl asi před měsícem oddělen ale samička stihla zabřeznout a v pondělí se jí narodila další mláďátka. O co mám strach je to, jestli mláďátka nemohou mít nějaké poruchy. (backfliping atd..) Protože sameček který byl původně se samičkou v kleci byl její sourozenec a tohle byl jejich syn a myslím, že takovéhle páření mezi rodinou není dobré. Díky za všechny rady.:) | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sat Apr 05, 2014 6:34 pm | |
| Ahojky, bohužel, jaký bude zdravotní stav miminek ukáže jen čas. Hlavně ať už kamarádka chová křečky vždy samostatně. Přísně platí: jeden křeček jedna ubikace! Samozřejmě, takovéto opakované a blízké příbuzenské páření je nežádoucí a pro další generace křečíků velice špatné. | |
|
| |
Helca
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Sun Apr 06, 2014 6:09 pm | |
| První miminka jsou v pořádku. Teď jen doufat že tahle budou také. | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Wed Apr 09, 2014 1:43 am | |
| Budu držet palce, ať jsou hlavně zdravé. | |
|
| |
Mája
Poeet p?íspivku : 6 Age : 30 Localisation : Litoměřice Registration date : 30. 07. 15
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Thu Jul 30, 2015 4:09 pm | |
| Dobrý den nechci zakládat nové téma tak napíši sem. Také jsem se stala neočekávaně obdarována kopou žížalek (Dárek od přítele s tím že je to Bedřich:D) Všechno jsem nastudovala miminkům je právě teď týden. Vanilka dříve Bedřich je vzorná maminka, a co musím říct že ani v průběhu těhotenství, nebyla agresivní je to mazílek. Jde o to že jsem tady narazila na fotky hodně maličkých miminek že je držíte v ruce. Mohu se zeptat jak jsou stará popřípadě kdy je začínáte brát do rukou? Na internetu jsem četla že druhý týden. Jinak Vanilka se nechá mazlit a i přes to že sahám do klece(krmení, drobné čištení) není agresivní, a jde se klidně najíst nebo mi líže tvaroh z prstu a já se na miminka koukám a občas je pohladím. Vanilce to zdá se nevadí:-). Předem děkuji za odpověď. | |
|
| |
Pitynka Admin
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek Mon Aug 03, 2015 6:42 pm | |
| Dobrý den, gratuluji k neočekávané nadílce. 😊 Já miminka beru do ruky podle okolností a hlavně podle nálady a povahy samičky. U klidných samiček, u kterých jsem si jistá, že nebudou nervózní, tak klidně beru mimi do ruky hned první den. Ale nejdřív samičku zaměstnám papapáním něčeho dobrého. Nikdy ale nesahám na miminka když je samička přímo v hnízdě. Mám ale samičky, které jsou nervóznější a u nich si nedovolím někdy ani fotit. Takže to všechno závisí od samičky. Pro nezkušené chovatele bych ale vždy doručila na miminka nesahat, nezasahovat do hnízda a samičku nerušit a neznervózňovat. Přece jenom u prvorodičky ty reakce můžou být nevyzpytatelné a svým nevhodným rušením bychom mohli způsobit i tragédii. Proto bych byla vždy opatrná.
Pokud ale máte vyjímečně hodnou samičku, tak bych si mláďátka pohladila, ale ještě bych braní na ruce pár dní odložila - pro jistotu. 😊 Ať se samičce i miminkům daří. 😊 | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: nečekané narození křeččích miminek | |
| |
|
| |
| nečekané narození křeččích miminek | |
|