Vlkates
Poeet p?íspivku : 3 Localisation : Praha Registration date : 19. 11. 14
| Předmět: Jak brzo může samice rodit znovu? Wed Nov 19, 2014 6:59 pm | |
| Dobrý den. Mám doma vrh 9 mláďat (je to mé samičky první vrh, takže jsem jich čekalo o mnoho méně) staré asi tři dny a všimla jsem si, že se samec snaží samici opět na krýt. Pár spolu žije už tři měsíce, ale měla jsem v plánu je těsně před porodem na alespoň měsíc oddělit, ale mláďata se narodila během dvou dnů, co jsem nebyla doma. Jenže když jsem si všimla, že se o mláďata stará i samec, nechtěla jsem je dělit. Opravdu jim to teď klape, ale bojím se, že samice zabřezne tak brzy po porodu. Proto se chci zeptat, jak brzo po porodu samice může opět otěhotnět. Vím, že by si měla dát pár měsíců pauzu, ale zajímá mě, kdy (pokud je neoddělím) pravděpodobně zabřezne. Děkuji předem za odpověď. | |
|
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Jak brzo může samice rodit znovu? Thu Nov 20, 2014 12:50 am | |
| Dobrý den, bohužel sameček obvykle nakryje samičku hned pár hodin po porodu. Takže můžete brzy očekávat další přírůstek. Samečka bych opravdu co nejdřív oddělila, protože po dalším porodu se sameček bude snažit opět samičku nakrýt. Dávejte samičce hlavně dostatek bílkovin a tekutin, aby měla dostatek mlíčka. A po tom dalším porodu (jestli bude) ji nechte alespoň 2-3 měsíce odpočinout. Jinak ji vysílíte. | |
|