hollychuck
Poeet p?íspivku : 2 Registration date : 30. 11. 14
| Předmět: Mokrý zadeček Sun Nov 30, 2014 4:12 pm | |
| Dobrý den, moc prosím o radu, která se jedná našeho malého křečka pandy, kterého jsme si pořídili asi před třemi týdny. Když jsme si ho pořizovali, byl ještě mláďátko, nevím ale přesně, jak starý. Před dvěma dny jsme začali pozorovat, že má náš prcek mokrý zadeček (okolí genitálií). Na internetu jsem se dočetla, že to může být průjem, vůbec to ale nezapáchá a po několikahodinovém monitorování stolice jsme zaznamenali pouze tvrdé bobky. Je velmi aktivní, papá všechno a agresivita se nevyskytuje. Chová se jako předtím. Možná to nic není, ale bojíme se. Také jsme brali v potaz, že den před tím, co jsme mokrý zadeček zaznameli, jsem prcka měla v ruce a zničehonic mi ztuhl a nehýbal se, asi se vystrašil. Pokud by to mohlo mít něco společného s jeho nynějším stavem. Teď mi ale na rukou běhá a všechno se zdá v pořádku. Přikládám dvě fotografie, snad z nich bude možné něco určit. Předem moc moc děkuji za pomoc. | |
|
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Mokrý zadeček Mon Dec 01, 2014 2:30 am | |
| Ahoj, podle fotografie se mi nezdá, že by se jednalo o křečka syrského (nesprávně volaného panda). Spíš máte křečíka. Pokud by křečík měl průjem, tak by jste to poznali hned i podle zápachu a bylo by nutné co nejdříve navštívit veterináře. Jako první pomoc by jste mohli dát křečíkovi do vody v napáječce na hrot nože Smectu: http://www.prujmy.cz/Pokud by sám vodu z napáječky nepil, tak by bylo nutné mu ji podat přímo do tlamičky pomocí kapátka nebo injekční stříkačky. Samozřejmě návštěva veterináře by i potom byla nutná. To uvádím jen pro případ, že by se ještě průjem objevil. Pokud křečík průjem nemá, tak to spíš vypadá tak, že si trochu intenzivněji olizuje okolí genitálií. To někdy křečci dělají a není to nic vážného. Obvykle s tím časem přestane sám od sebe. Ale je zapotřebí i nadále křečíka sledovat a pokud by se vám jeho zdravotní stav nějak nezdál (byl by apatický, nejedl by, nepil, projevoval se agresivně atd....), tak potom by bylo nejrozumnější nechat křečíka prohlídnout vetem. | |
|
hollychuck
Poeet p?íspivku : 2 Registration date : 30. 11. 14
| Předmět: Re: Mokrý zadeček Mon Dec 01, 2014 2:35 am | |
| Moc děkuji za rychlou a pozitivní odpověď. Taky se mi nezdálo, že by to byl panda, takže je pravděpodobně špatně označili ve zverimexu.
Ještě bych měla jeden hloupý dotaz. Můžete z mých fotografií poznat, zda se jedná o samičku nebo samečka? Nejsme si jistí. Děkuji! | |
|
Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Mokrý zadeček Mon Dec 01, 2014 2:40 am | |
| | |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: Mokrý zadeček | |
| |
|