Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody

Goto down 
2 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2
AutorZpráva
verca11

Poeet p?íspivku : 24
Registration date : 05. 12. 12

Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 EmptyMon Aug 31, 2015 9:18 pm

Ahoj, tak jsem si pořídila novou samičku, v červenci jí byly 4 měsíce a 13. srpna se povedlo připuštění :). Dneska přes den narodila mláďata, a jestli jsem viděla dobře, tak jich tam má 9! Razz takže se mi to poprvé v životě, po pěti letech snažení povedlo :). Do klece jsem jí dala minerální kámen a zítra jí chci uvařit vajíčko a dát bílek, tak snad bude mít z něj dostatek bílkovin na tolik miminek :).
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 EmptyTue Sep 01, 2015 6:42 pm

Ahoj, moc gratuluji k narození miminek. 9 křečíků je opravdu hezký počet.

Můžeš ji dát např. i netučný tvaroh nebo jogurt, moučné červi, tofu nebo vařené kuřecí maso.
Hlavně se ji snaž moc nerušit, aby nebyla ve stresu.
Ať maličké hezky rostou.
A potom, když už budou větší, bude důležité jim najít dobrý domov. :)
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
verca11

PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 EmptySat Sep 05, 2015 2:03 pm

Ahoj,

ani jsem tolik mláďat nečekala, když je to její první vrh :). Samička se stará vzorně, zatím má všech 9 mláďat a je vidět, že je z nich dost unavená, občas vyleze z domečku a na chvilku si "zdřímne" mimo ně, ale moc dlouho ji nenechají :). Jinak se jí snažím pomáhat mláďata vracet do domečku lžičkou :). Už snědla dva a půl vajíčka bez žloutku :).
Hnízdo kontroluju jednou denně, abych ji tím moc neobtěžovala :). Dneska si i sama řekla o mazlení, když mi vlezla na ruku :).
Chtěla bych se zeptat, kdy si můžu začít mláďata hladit? Jak dlouho bude samička potřebovat si odpočinout před dalším vrhem (chci, aby rodila maximálně 2x za život)? Někde jsem četla, že je lepší mláďata odstavit až v pěti týdnech. Nezačnou se mezi sebou pářit? A ještě poslední otázka :). Vím, že křečci nejsou společenská zvířata, ale zase na druhou stranu, že džungaráci jsou tolerantní a schopni žít ve více jedincích celý život. Je možné, že by se samička snášela celý život se svou dcerou, kdybych jedno její mládě nechala v kleci s ní?
Děkuju moc :)
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 EmptyMon Sep 07, 2015 11:58 pm

Ahojky,

je to dost velký počet na křečíka. Taky jsem měla pár krát tak početný vrh. Ale pokud je samička dobře živená, tak to zvládne.

Miminka se obvykle nedoporučuje brát na ruce příliš brzy. Ale to hlavně záleží od samičky, jak se zachová, když ucítí na nich tvůj pach. Ale pokud je samička klidná, tak když začnou sami vycházet ven, tak bych se je pokusila hladit. Jen pozor na manipulaci - jsou malincí a křehcí.
Samička by měla mít mezi porody pauzu minimálně 2 měsíce.
Já obvykle nechávám miminka u samičky 5 týdnů - ale když vidím, že jsou samečci více aktivní, tak je oddělím dřív, ale samičky ji tam ještě nechám (pokud je snese).
Ohledně snášení se matky s dcerou - to bys musela vyzkoušet. Obvykle to nevyjde. Ale můžou být i výjimky. Já nakonec všechny dcery musela od matky vždy oddělit. Někdy dřív, někdy později. Bohužel. Ale můžeš mít štěstí a budou se snášet. :)
Návrat nahoru Goto down
verca11

PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 EmptyTue Sep 08, 2015 10:22 pm

Ahoj,

děkuju za odpovědi. První dny se samičce moc nelíbilo, když jsem se kolem hnízda pohybovala a vždycky znervózněla. Poslední asi tři dny je úplně v pohodě, dneska byla kousek ode mne u misky, já si fotila miminka v domečku a vůbec jí to nevadilo a ještě vyžadovala pozornost :). Hrozně jsem se přemáhala, abych si miminka nepohladila :). Myslím si, že by jí to nevadilo, ale radši chci počkat :). Za jak dlouho si je musela oddělit? Myslím si, že moje samička je hodně tolerantní. Když jsem ji připouštěla k samečkovi, tak jiné samičky vždycky, když neměly ten "svůj" den, tak byly na samečka hodně agresivní, že kdybych je nedala pryč, tak by samečka dokázaly zabít. Tahle samička vůbec, ta mu jen hodně jemně naznačila, ať ji nechá být a tím to skončilo :).

Dneska se miminka pokoušela ochutnávat potravu :-). Trochu déle, než by měly, ale asi je to tím, jak jich je tolik :).
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 EmptyFri Sep 11, 2015 1:59 am

Ahoj, miminka jsou vždy tak nádherná, že naprosto chápu nutkání si je pohladit.
Já jsem měla matku s dcerou asi půl roku a potom to už nešlo. Najednou se hrozně začaly napadat.
Teď hlídám kamarádce džungaráky- taky matku s dcerou a zatím se snášejí. Mají asi 4 měsíce. Ale dva kluci ( syny) té samičky a ti už museli být rozděleni. Už to začínalo být vážné.
Držím palce ať se daří.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody   Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody - Stránka 2 Empty

Návrat nahoru Goto down

Připouštění křečků, nadměrná spotřeba vody
Strana 2 z 2Jdi na stránku : Previous  1, 2
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Rozmnožování křečků-
Přejdi na: