|
| Samiččí podivné chování | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Heavyk1
Poeet p?íspivku : 1 Registration date : 11. 05. 07
| Předmět: Samiččí podivné chování Fri May 11, 2007 10:54 pm | |
| Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc. Koupili jsme si párek mladých džungaráčků, sameček se chová normálně, samička olizuje cokoliv jí přijde pod čumáček (žízeň ani hlad to není) a posledních pár dní z lízání přešla na jemné kousání...i prstů (není to ani strach z ruky). Čím to může být? | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Sun May 13, 2007 12:10 am | |
| Jak dlouho už je máte spolu? Předpokládám, že je chováte v jedné kleci nebo teráriu. Je možné, že už bude samička březí. Osobně nedoporučuji je chovat společně. Jestli samečka neoddělíte, samička bude častými porody velmi vyčerpána a to ji může zkrátit život. Jestli samička porodí a sameček bude u ní, tak se s ní do 3 hodin po porodu bude opět pářit. Samička by neměla zabřeznout dříve než ve 3 měsících. A samozřejmě jestli jste je koupili najednou v tom samém zverimexu, tak je velká pravděpodobnost, že jsou to sourozenci. A příbuzenské páření je nepřípustné! | |
| | | David14
Poeet p?íspivku : 2 Registration date : 24. 09. 07
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Mon Sep 24, 2007 4:05 pm | |
| | |
| | | Pitynka Admin
Poeet p?íspivku : 1425 Age : 53 Localisation : Praha Registration date : 26. 08. 06
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Mon Sep 24, 2007 6:03 pm | |
| | |
| | | David14
Poeet p?íspivku : 2 Registration date : 24. 09. 07
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Tue Sep 25, 2007 4:06 pm | |
| Jo tak ten Syrský bude asi on ale můj je černostrakatej .. Jinak máte pěkně vybavený prostor pro křečka :-D A mohla bys jste mi poradit co mám udělat když třeba se mi zatoulá v bytě (1+1) ......... Děkuju za poradu . | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Tue Sep 25, 2007 9:11 pm | |
| Nejlépe je křečka pouštět jenom tak, aby byl v bezpečí a nemohl se zatoulat. Volné běhání po bytě může být pro křečka nebezpečné. Může rozkousat kabely, může být tak zasažen elektrickým proudem, může něco špatného sníst... Jestli křeček uteče, tak "odchyt" bývá někdy zážitkem a bohužel někdy ani nebývá úspěšný. Jak chytit malého zbloudilce? Připravíme si větší nádobu, do kt. dáme něco voňavého, co křeček na dálku bude cítit - např. sýr . Sýr dáme do nádoby, k nádobě přistavíme knížky jako schůdky, aby křeček mohl pohodlně vlézt dovnitř. Nádoba musí být ale dostatečně vysoká, aby z ní křeček nemohl potom vylézt. Nádobu je dobré postavit na noviny, aby jsme případně slyšeli šustění, když se tam křeček bude pohybovat. Taky někdy stačí dát na zem sáček s krmením - když křeček do sáčku vleze, tak by to mělo být taky slyšet. Jinak je dobré "odchytávat" pozdě večer, když je křeček aktivní. A samozřejmě by měla být tma a ticho, aby se křeček nebál vylézt. Ahoj. | |
| | | helenus
Poeet p?íspivku : 4 Registration date : 04. 05. 08
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Sun May 11, 2008 10:38 pm | |
| Občas son nechávala Mucku behať len tak po izbe (káble som dala tak, aby ich nemohla obhrýzať, pre istotu som predtým ešte povysávala :-) a celú rodinu som varovala, aby pri vstupe do izby dávali pzor). Schovávala sa pod gauč alebo kreslo. Zo začiatku stačilo, keď som škrabala prstami na koberec, prípadne keď som šušťala nejakým mikroténovým sáčkom. Bola taká zvedavá, že vyliezla a mohla som ju chytiť. Raz sa mi ju však nepodarilo vylákať, tak som nechala na zemi otvorenú klietku. Ona si išla zabehať do kolesa a vtedy som ju chytila :-) | |
| | | Pitynka Admin
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Mon May 12, 2008 11:15 am | |
| Tak to je super, že sa sama vrátila do klietky. Je to šikovná škrečulka. | |
| | | superhamster
Poeet p?íspivku : 22 Age : 28 Localisation : Oldřichovice Registration date : 20. 02. 09
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování Sun Mar 29, 2009 1:02 am | |
| to fakt je.moje škečoni by to neudělali,dělají pravý opak(snáží se zněho dostat) | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Samiččí podivné chování | |
| |
| | | | Samiččí podivné chování | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |