Křeččí poradna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Křeččí poradna

PříjemPříjem  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

kříčící křeček prosím pomoc

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
Ticket

Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 22. 03. 08

kříčící křeček prosím pomoc Empty
PříspěvekPředmět: kříčící křeček prosím pomoc   kříčící křeček prosím pomoc EmptySat Mar 22, 2008 3:35 am

ahoj, asi před měsícem jsme si jako třída koupili džungarský křečky. 4 a dali jsme je do akvarka 60d*40v*30h . Po asi 2 týdnech nám paní uklízečka to akvárko rozbila, ale naštěstí byli křečci zrovna na prázdninách protože ve škole se asi 3 dny kvůli opravě topení netopilo. jeden byl u mě a ti zbylí 3 u kamarádky. tak jsem si ho nechal. Pořídil mu plastovou krabici z ikei a do ni kolečko, domeček, napáječku, piliny, a vatu prej spešl na stavění hnízda. asi po 3 týdnech kdy jsem se mu věnoval každej den aspon 10 minut(přišel sem ze školy pomazlil se s křečkem a šel se učit. A potom byl zlomový okamžik kdyš jsem byl na horách a týden se mu měnila jenom voda dávalo se mu krmit. Znaší fóbiojidní rodiny se nenašel dobrovolník kdo by ho ho hladil nebo si ním hrál. vrátil jsem se z hor celej natěšenej na křečka a on se nenechal vzít z krabice. sotva jsem se ho dotkl otevrel tlamicku a zacal na me kricet a to dost intenzivně . musel jsem si vzít rukavici. ale když ho z té klece vytáhnu tak je všechno v pohodě . jako dřív. ale jak ho dam spatky on se vyspí a nají atak. tak to všechno začne nanovo. Chtěl bych se zeptat jestli se dá křeček nějak naučit aby se nechal brávat z klece a nekřičel na mě. Cokoli pro něho udělám všecko.
díky
Návrat nahoru Goto down
saryk

saryk

Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 21. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: kříčící křeček prosím pomoc   kříčící křeček prosím pomoc EmptySat Mar 22, 2008 11:29 pm

o křečky džungarské se muíš starat ( hrát si s nimi ) každý den jinak zase přestanou být ochočení. jestliže již jednou byli , musíš si zase získat nazpět jeho/ její důvěru . Hrej si s ním/ní pravidelně ( nejlépe když začíná být tma a v přibližně stejnou dobu jako předchozí den ) , když bude jíst nech ruku v obydlí křečka ať si zvykne na její přítomnost , později můžeš dát potravu na ruku a jestli ti bude důvěřovat vleze ti do ní a začne jíst ......... doufám , že ti to alespoň trochu pomůže........to , že otevřel tlamičku a začal na tebe křičet může znamenat více věcí (podle toho jaký přesně vydal zvuk )..... kdyžtak se zaregistruj na tomdle fóru http://www.skrecky.sk ......... Pitynka je tam taky a kdyžtak ti poradí víc ........ celkově je tam víc lidí než zde Wink
Návrat nahoru Goto down
Pitynka
Admin
Admin
Pitynka

Poeet p?íspivku : 1425
Registration date : 26. 08. 06

PříspěvekPředmět: Re: kříčící křeček prosím pomoc   kříčící křeček prosím pomoc EmptySat Mar 22, 2008 11:47 pm

Ticket napsal:
Chtěl bych se zeptat jestli se dá křeček nějak naučit aby se nechal brávat z klece a nekřičel na mě. Cokoli pro něho udělám všecko.
díky

Ahoj, no bohužel, budeš muset začít s ochočováním opět od začátku. Za ten týden se křeček zapomněl na kontakt s lidmi. Sad

Na křečka se musí pomalu. Musíš na něj hodně mluvit, ať si zvykne opět na tvůj hlas. Když začne na hlas reagovat a vyleze z domečku, tak mu dej z ruky nějaký pamlsek. Když si ho křeček vezme, tak to je dobré znamení, že se ruky až tak nebojí. Nesmíš však rukou prudce hýbat, aby se nelekl a hned ze začátku neztratil důvěru. Křeček může i ze začátku jemně kousnout, ale to jen ochutnává, co si zač. Opět zde platí necukat rukou, nedělat prudké pohyby. Později si můžeš zrníčka položit na dlaň tak, aby byl křeček nucen na ni vylézt. Když se už nebude bát lézt na ruku, tak ho můžeš opatrně vyndat ven z terária, nebo z klece. Důležité ale je ho druhou rukou jistit ( dlaní ze shora ). Když už se ti povede, že bude pravidelně na ruku lézt, tak ho nech, ať se po tobě proběhne. Rychleji si zvykne na tvůj pach.Jen pozor na pády. Nikdy s neochočeným křečkem nemanipulujeme, když stojíme. Pády můžou být hodně nebezpečné! Samozřejmě je nutné být na něj milý, mluvit na něj, hladit ho.
Když se mu budeš věnovat každý den minimálně půl hodiny, tak se křeček opět může ochočit velice rychle a stane se z něj přítulný mazlíček.

Doufám, že se to povede. sunny
Návrat nahoru Goto down
http://www.pitynka.estranky.cz/
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: kříčící křeček prosím pomoc   kříčící křeček prosím pomoc Empty

Návrat nahoru Goto down

kříčící křeček prosím pomoc
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Pomoc

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Křeččí poradna :: Křečci :: Problémy s ochočením křečka, soužití více křečků-
Přejdi na: